Ministryně Marta Nováková předvádí novinářům, jak štěká pes.

Ministryně Marta Nováková předvádí novinářům, jak štěká pes. Zdroj: ČTK

Čínský velvyslanec přikázal ministryni Novákové skákat na jedné noze a štěkat jako pes. Poslechla ho

Na tradiční schůzce zástupců ministerstva průmyslu se zahraničními diplomaty se čínský diplomat před pár dny ohradil vůči přítomnosti tchajwanského diplomata. Přítomná ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková neváhala ani minutu a tchajwanského diplomata nechala okamžitě vyvést a před budovou ještě raději zbičovat, protože vytušila z výrazu čínského diplomata, že si to přeje. Ale tím budování našich kladných vztahů s Čínou neskončilo. Marta Nováková to opět dokázala! Znovu ustála ten diplomatický tlak a servilně zalezla Číně do zadku až po chodidla. A zaštěkala si při tom.

„Nestačí jenom nechat vyvést toho prašivého čokla, tchajwanského diplomata a potom mu někde v potemnělé uličce vyoperovat orgány a tyto prodat bohatému čínskému podnikateli. Čína si žádá maximální oddanost,“ vykřikoval se zaťatou pěstí čínský diplomat. Nechal si okamžitě zavolat ministryni Novákovou a přikázal jí skákat na jedné noze a štěkat jako pes. „Haf, haf,“ neslo se předsálím na čínském velvyslanectví. Čínský diplomat s úsměvem tleskal do rytmu a paní ministryně štěkala a skákala na jedné noze.

Štěkal Zeman, odskákal to Ovčáček

„Haf, haf,“ přidal se náhle další štěkot. Nebyl to nikdo jiný než pan prezident Miloš Zeman, který se nechal přinést na velvyslanectví, aby i on prokázal svou loajalitu. Pan prezident sice neskákal po jedné noze, protože to mu již zdravotní stav nedovoluje, nicméně nechal za sebe alespoň skákat Jiřího Ovčáčka. Takhle se dělá diplomacie. Respektive ji takhle dělají naši zástupci.

Svým geniálním diplomatickým tahem zajistila Nováková nejen pokračování nadstandardních vztahů mezi Čínou a Českou republikou, ale vyslala jasný signál, že jsme připraveni splnit Číně všechna přání. I ta nevyřčená. Čínský diplomat si pohotovou reakci ministryně Novákové pochvaloval. „Ta dáma ví, co se sluší a patří. Takhle si představujeme partnerství. Takhle by to mělo vypadat,“ potěšeně se usmíval čínský diplomat, který na tiskové konferenci bičoval tibetského mnicha.

Zatímco někteří převážně opoziční politici mají ministryni Novákové její neskonalou servilitu za zlé, jiní, jako například právě prezident Zeman, Martu Novákovou chválí, kudy chodí. Až Marta Nováková zastřelí Dalajlámu, budeme se mít konečně úplně nejlépe. Naši čínští přátelé konečně pochopí, že to bereme vážně, a koupí si u nás opět nějaký fotbalový klub. A potom už si budeme žít všichni do jednoho ten náš veliký čínský sen.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Ministryně sice zatím (snad) na povel neštěkala, tchajwanského diplomata ze schůzky ale opravdu vyhodila.