Video placeholde
Voayer: Výstava skutečně nahých žen v Tančícím domě
Voayer: Výstava skutečně nahých žen v Tančícím domě
Voayer: Výstava skutečně nahých žen v Tančícím domě
Voayer: Výstava skutečně nahých žen v Tančícím domě
Voayer: Výstava skutečně nahých žen v Tančícím domě
36
Fotogalerie

Nahota míří do Prahy. V Česku se otevře první galerie skutečně nahých lidí na světě

Pátého dubna se otevře VOAYER GALLERY, první galerie na světě se stálou expozicí skutečných nahých lidí. Bude se nacházet přímo v srdci Prahy na Václavském náměstí na celém čtvrtém podlaží Domu módy. Za projektem stojí Slovák Mário Petreje, který zorganizoval v Praze a Bratislavě již několik kontroverzních výstav skutečných nahých žen i mužů.

"Už před první výstavou jsem měl myšlenky vytvořit prostor, ve kterém by lidé v plné přítomnosti obdivovali přirozenou krásu lidského těla. Ale protože jsem neměl paníze a ani zkušenosti, rozhodl jsem se uskutečnit Výstavy skutečných nahých lidí," prozrazuje autor kontroverzních výstav Mário Petreje.

"V průběhu dvou let jsem zorganizoval pět výstav ve dvou zemích, které navštívily tisíce nadšených lidí. Vystavilo se v nich více než 155 nahých těl. A přestože dohromady trvaly jen 15 dní, v čistém výstavním čase to bylo pouze 90 hodin. A to je pro skutečně životní zážitek opravdu velmi málo času. Proto své brány již 5. 4. 2019 otevře Galerie Voayer, aby ten přirozený, klidný a lidský zážitek, trval navěky," vysvětluje, proč se rozhodl otevřít svou galerii.

Galerie, kterou budou moci navštívit pouze lidé starší 18 let, bude otevřena od úterý do neděle. Každý den bude sestaven ze čtyř výstavních vstupů, kdy každý bude trvat 90 minut a stejně jako na výstavách, i v galerii bude každý den vystaveno sedm nových lidí. Petreje však také návštěvníkům umožňuje, aby se vystavili.

"Počítáme s tím, že stejně jako na výstavách, i v galerii se najdou odvážní návštěvníci, kteří se budou chtít stát exponátem. I na nich samozřejmě myslíme a bude tu pro ně vždy místo připravené," uzavírá Mário Petreje. V galerii, do které bude stát vstupenka 550 korun, se bude moci fotografovat a návštěvníci se budou moci některých exponátů dotýkat. Prostory Voayer GALLERY se budou moci takové pronajímat pro soukromé akce a sám Petreje zde plánuje organizovat i jiné zajímavé události.

Zajdete se podívat?