Video placeholde
Seriál Všechno je jinak internetové televize Mall.TV
Seriál Všechno je jinak internetové televize Mall.TV
Seriál Všechno je jinak internetové televize Mall.TV
Seriál Všechno je jinak internetové televize Mall.TV
Seriál Všechno je jinak internetové televize Mall.TV
7
Fotogalerie

Všechno je jinak! Nový seriál s Kryštofem Hádkem ukáže marný boj reklamní agentury s požadavky klientů

Ústřední trio mediální agentury VJJ je mladé, nadějné a odhodlané přicházet s unikátními kreativními koncepty, kterými zasáhnou srdce koncového spotřebitele a přepíšou dějiny marketingové komunikace. Aspoň do chvíle, než přijde první reakce od klienta a všechno je jinak. Šest dílů eponymního komediálního seriálu vzniklo v režii spolužáků ze scenáristiky Jana Prušinovského a Vladimíra Škultétyho (Čočkin ze seriálu Most!) a spolu s Jaroslavem Žváčkem, autorem dramatu Kobry a užovky a laureátem ceny Magnesia Litera, je psal sám život. S reklamním průmyslem totiž mají všichni osobní zkušenost, což promítli do prostředí, ve kterém se děj odehrává, charakteristiky postav i jazyka, jakým mluví. 

První díl nového sitcomu Všechno je jinak odvysílá internetová televize Mall.tv ve čtvrtek 28. března. A o co v něm půjde? Tři lidé a reklamní agentura. Vlastně je to spíš mediálka než reklamka, ale protože chce nabízet full service, pořídila si místnost v montovaném baráku a nahnala tam kreativce svádějící nikdy nekončící boj ve snaze naplnit „kápéíčka“ svého šéfa i neustále se měnící zadání klientů. Všechno je jinak, a tak je zkrátka potřeba nehledat výmluvy, ale řešení, v rámci nízkého budgetu vše vyždímat na maximum a přemýšlet „out of the box“. A pro takový přístup mají copywriterka Lištice v podání Elišky Křenkové, Kryštof Hádek jako vedoucí Král a Jan Strejcovský coby grafik Levy všechny předpoklady.

„U Kryštofa bylo velkou výhodou to, co má za sebou a že se nejedná o jeho první spolupráci s Honzou Prušinovským. Navíc hrát samolibé prevíty bývá vděčné, i když Kryštof v průběhu natáčení dost trpěl, protože se mu zanítila stolička,“ reflektuje jeho výkon s odkazem na hercovu roli v šesti Českými lvy oceněném dramatu Kobry
a užovky Vladimír Škultéty. Chválou přitom nešetří ani na adresu čerstvé držitelky ocenění České filmové a televizní akademie: „Chtěli jsme pro postavu gothic copywriterky najít osobitou představitelku a Eliška pro ni byla ideální. Sama si navíc Lištici oblíbila, takže pracovat s ní byla radost.“ Co se týče Jana Strejcovského alias Levyho, „občas se nechal unést až za hranici absurdna, což se soudě podle některých reklam nezřídka stává i skutečným profíkům,“, dodává s nadsázkou Škultéty.

Ten se v režisérském křesle střídal s Janem Prušinovským, který ho ke spolupráci oslovil z důvodu velkého časového vytížení. K dělbě seriálu přitom přistoupili spravedlivě a velkoryse. Domluvili se, že oba natočí po třech dílech, přičemž Vladimír nastoupí do rozjetého vlaku a zřekne se dílu o počítačových hrách, protože v nich nikdy nenašel zalíbení. Kromě režijní symbiózy má Všechno je jinak na kontě ještě jedno specifikum. Viktor Tauš v něm porušil své pravidlo hrát pouze ve vlastních filmech a ztvárnil roli všemohoucího.

Sitcom Všechno je jinak byl poprvé představen během slavnostní premiéry v rámci Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest 2019. Na Mall.tv bude k vidění od 28. března, kdy internetová televize odvysílá jeho první díl a další budou následovat v týdenní periodicitě každý čtvrtek. Netrpěliví fanoušci si mohou čekání na nové epizody ukrátit a zhlédnout je všechny najednou na speciální projekci za účasti herců a tvůrců, která se uskuteční v pátek 29. března od 18:00 v kině Světozor.