Policie v Německu zatkla islámské radikály, jsou podezřelí z přípravy teroristického útoku - ilustrační snímek

Policie v Německu zatkla islámské radikály, jsou podezřelí z přípravy teroristického útoku - ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Němci zatkli 10 radikálních islamistů. Plánovali teroristický útok s cílem zabít co nejvíce "nevěřících"

Německé úřady dnes při policejních raziích v oblasti kolem Frankfurtu nad Mohanem zadržely deset lidí podezřelých z plánování teroristického útoku, který chtěli spáchat pomocí automobilu a střelných zbraní. Cílem mužů ve věku 20 až 42 let bylo zabít co nejvíce „nevěřících“. Informovalo o tom frankfurtské státní zastupitelství.

Hlavním podezřelým je 21letý muž z města Offenbach nedaleko Frankfurtu a dva 31letí bratři z Wiesbadenu, kteří byli členy místní komunity salafistů, tedy přívrženců radikálního výkladu islámu.

Podle deníku Frankfurter Neue Presse si údajní teroristé při přípravě útoku již pronajali větší vozidlo, navázali kontakt s obchodníky se zbraněmi, na jejichž nákup shromáždili množství finančních prostředků. Při prohlídkách bylo nalezeno 20 000 eur (515 000 korun) v hotovosti, několik nožů, menší množství omamných látek a řada písemných podkladů i elektronických datových nosičů.