Brad Pitt a Leonardo DiCaprio na plakátu k filmu Tenkrát v Hollywoodu.

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio na plakátu k filmu Tenkrát v Hollywoodu. Zdroj: Sony Pictures

Robbie Margot na plakátu k filmu Tenkrát v Hollywoodu.
Plakát k filmu Kill Bill.
Plakát k filmu Osm hrozných.
Plakát k filmu Nespoutaný Django.
Plakát k filmu Pulp Fiction.
12
Fotogalerie

Brad Pitt si prý vůbec není podobný! Fanouškům se nelíbí plakát k novince od Tarantina

Margot Robbie jako Sharon Tateová a „vyžehlený“ Leonardo DiCaprio a Brad Pitt coby westernová hvězda se svým věrným kasakadérem: ti všichni sošně pózují na plakátech k novince Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, jež prakticky ihned po zveřejnění rozcupovali fanoušci na kusy.

Jejich výtky se různí, na jednom se ale shodnou všichni: od kultovního filmaře by prý očekávali mnohem více invence. Hvězdy na pozadí hollywoodského kopce podle nich připomínají spíš lacinou reklamu na DVD verzi filmu než plakát k jedné z nejfajnovějších událostí roku.

Odvolávají se na kampaně k předchozím úspěšným titulům „legendy z videopůjčovny“, jako jsou Kill Bill, Nespoutaný Django nebo Osm hrozných, které tíhly k minimalismu a spíše než na slavná jména spoléhaly na nápad a vytříbený grafický styl. (Připomeňte si je ve fotogalerii)

Pitt s cizím tělem a tváří voskové figuríny

Další výtky potom směřují k tvářím mužských idolů, jež mnoha lidem připadají příliš vyhlazené a neautentické a přirovnávají je k voskovým figurínám. Všímají si i nepříliš vydařené práce grafiků, v jejímž důsledku například jako by hlavu Brada Pitta někdo přilepil k cizímu tělu. "Nejhorší tarantinovský plakát!" vzkazují zklamaně přes Twitteru.

Producenti naštěstí čerstvě zveřejnili také první trailer k této „neoficiální kronice Hollywoodu“ a ten už se představě o tom, co přísluší tarantinovskému kultu, blíží o poznání více. Má zcela nezaměnitelnou atmosféru, náladu a humor, kvůli kterému jsou miliony lidí schopni nocovat před kinem.

Video placeholde
trailer filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) • Falcon

Obsahuje jakýsi trailer v traileru, v němž hlavní mužští hrdinové vysvětlují, co mají jako herec a kaskadér v popisu práce. Součástí upoutávky je i přehlídka slavných tváří filmu, v němž se sejdou mimo jiné Al Pacino, Dakota Fanning, Tim Roth, Michael Madsen, Danny Strong či James Marsden. 

Určí datum premiéry 25 stará Pulp Fiction?

Z traileru zatím není jasné, jakým způsobem bude do děje zakomponována smrt manželky Romana Polanského Sharon Tateové, jíž v roce 1969 brutálně zavraždil Charles Manson (Damone Herriman) a která podle Tarantina symbolicky uzavřela to, čemu se říká zlatá éra Hollywoodu.

A ještě o jedné věci se teď v souvislosti s filmem Tenkrát v Hollywoodu mluví: 21. 5. uplyne přesně čtvrtstoletí od chvíle, kdy měl na festivalu v Cannes premiéru jeho patrně nejcitovanější počin, černá komedie Pulp Fiction, a tak se spekuluje o tom, že by se teď Tarantino mohl na místo činu vrátit. Obzvlášť když sám režisér říká, že Tenkrát v Hollywoodu se Pulp Fiction podobá jako žádný z jeho filmů.

Slavná filmová přehlídka se rozeběhne 14. května a potrvá až do 25. května, takže šance tu je. A jestli se šuškanda nemýlí, bude to letos na Croisette velká party!

Plakáty k nejznámějším Tarantinovým filmům si připomeňte ve fotogalerii: