Studentské protesty Fridays for Future v centru Ostravy.

Studentské protesty Fridays for Future v centru Ostravy. Zdroj: Foto Blesk - Michal Charbulák

Studenti díky svým protestům definitivně zastavili globální oteplování a zachránili planetu

Za mimořádně úspěšnou lze označit páteční celosvětovou akci studentů středních škol, kteří vyšli do ulic, aby protestovali proti změnám klimatu. Ukázalo se totiž, že díky protestům studentů bylo globální oteplování poraženo.  „Vůbec jsem neočekával, že budeme slavit takový úspěch. Původně jsem se jen chtěl ulejt ze školy,“ kroutil nevěřícně hlavou Patrik Soumarský, který se připojil s tuzemskými studenty k celosvětové výzvě. Například v Praze se k celosvětové protestní akci připojilo přes dva tisíce středoškolských studentů a bylo to na výsledku znát.

Už během samotného protestu se klima v Praze ustálilo. Rozestoupily se oblaky smogu. Ozónová díra se zacelila a všechny plasty v okruhu dvou kilometrů od epicentra protestu se rozložily. „My jsme tu, protože se nám nelíbí, kam naše planeta spěje. Tyhlety klimatické změny, to je zlo. A plasty? Škoda mluvit. To se musí zastavit. Však se podívejte sami,“ odložila protestující studentka plastovou lahev Coca-coly, ze které upíjela, a na svém iPhonu ukazovala fotografie žaludku velryby plného plastů.

„Chraňte Kima, Chraňte Kima,“ vykřikovali postarší protestující z řad sympatizantů s komunistickým režimem Severní Koreje, kteří to špatně pochopili a záchranu klimatu zaměnili za záchranu Kima (Kim Čong-una). Ani toto drobné nedorozumění však nemohlo zhatit mohutný dopad protestů na životní prostředí.

„Celé se to v nás pohnulo. Mají pravdu ti studenti. Okamžitě končíme s výrobou,“ oznámil Benjamin Blackwood, majitel nadnárodního koncernu na výrobu plastů. „Od teď budeme pěstovat bio zeleninu,“ naznačil, jakým směrem se bude nyní jeho firma ubírat.

Velký den pro planetu

Benjamin Blackwood není sám, kdo na základě studentských protestů obrátil. Další a další znečišťovatelé ovzduší se připojují. Dokonce i krávy, jeden z největších znečišťovatelů ovzduší metanem, se zapřísahaly, že přestanou prdět. Ani ne hodinu po ukončení protestu začaly růst ledovce po celém světě a mořská hladina se snižuje. Sice pomalu, ale snižuje. „Dokázali jsme to,“ zamáčkl slzu v oku jeden z protestujících studentů, který si je vědom toho, čeho dosáhl on i řada dalších. Je to veliký den nejen pro studenty, ale hlavně pro planetu.

Mauricius hlásí návrat ptáka doda, který byl po staletí vyhuben. Je to samozřejmě důsledek zastavení klimatických změn. I jiní vymřelí živočichové se vrací do svých původních působišť. Svědci u USA dokonce hlásí pozorování stegosaura ve volné přírodě.

Nám nezbývá než studentům zatleskat. Sice se původně někteří z nich chtěli jen ulít ze školy, ale ve výsledku hnáni dobrým úmyslem a nízkým povědomím o situaci, avšak silným odhodláním to zvládli a zachránili planetu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Planeta sice ještě zachráněná není, ekologické protesty studentů se ale opravdu konají.