Daniel Craig a jeho ekologická střelná zbraň.

Daniel Craig a jeho ekologická střelná zbraň. Zdroj: Profimedia

Nový James Bond bude vegetarián a aktivista, Bond girl jako osoba třetího pohlaví

Nedávno do médií pronikla informace, že James Bond (v nové bondovce s pracovním názvem Shatterhand) bude jezdit v elektromobilu. Někteří staromilní zpátečníci vyjadřovali svůj nesouhlas, naopak vlna zelených, moderních a uvědomělých diváků tuto skutečnost kvitovala s povděkem. Nyní uniklo několik dalších informací z chystaného filmu a uvědomělý moderní divák může chrochtat blahem. Režisér filmu Cary Joji Fukunaga je velkým fanouškem ekologie a hlavně je otevřený všemu modernímu a pokrokovému. Vegetariánský agent 007 se chystá i na boj proti rasovým a genderovým stereotypům.

„Společnost ušla velkou cestu a je třeba to reflektovat. Musíme vyjít vstříc politické korektnosti a do filmu zařadit to, co diváka baví, co ho zajímá. Dneska už lidi nezajímá souboj kladného hrdiny s konkrétním zlosynem. Lidé mnohem raději vidí, jak hrdina bojuje proti předsudkům. Proti stereotypům,“ tvrdí tvůrci nové bondovky.

Bez Martini, bez masa, ale se správným světonázorem

Právě proto bude nový James Bond bojovat proti rasovým a genderovým stereotypům, které jsou strašákem dneška. Ne nějaký vyšinutý zlosyn, který prahne po světové nadvládě. „Na světě se děje tolik špatného a my na to chceme upozornit,“ říká režisér Fukunaga a dodává, že James Bond v nadcházejícím filmu vstoupí do registrovaného partnerství s mužem. O koho půjde, prý ale neprozradí. Na to si bude muset divák počkat.

„Rovněž bojujeme proti toxické maskulinitě a sexismu jako takovému. Ženy by neměly být objektem touhy a zvrácených choutek mužů. Ženy by měly být hlavně rovnocenní partneři. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že nová bond girl bude osoba třetího pohlaví. Nejenže se vyhneme oslavování ženské krásy a ženského těla, což je dnes nepřípustné, ale navíc nenásilnou formou upozorníme na problémy osob třetího pohlaví, které na mnohých místech na planetě doposud nemají například vlastní toalety,“ uvedl režisér.

To, že bude nový James Bond vegetariánem, je v dnešní době naprosto samozřejmé. O tom se režisér filmu nemusel ani zmiňovat. Jelikož je alkohol špatný, James Bond již nebude ani pít své proslulé Martini, ale avokádovou šťávu. To je už jen takový detail, který je ale velmi důležitý k uchopení celého nového konceptu. Je třeba si uvědomit, že doba sexistických macho Jamesů Bondů, kteří neřešili opravdové celospolečenské problémy, je už dávno pryč. Díky bohu.

 Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Vegetariánem sice nový agent 007 zřejmě nebude, elektromobil se ale jeho vozem skutečně stane.