Na návštěvě u Klausů...

Na návštěvě u Klausů... Zdroj: TMBK

Soukup, Okamura, Volný. Kdo pro sebe urve Václava Klause mladšího?

Václav Klaus mladší, stínový Tomio Okamura, byl vypoklonkován z ODS a všechny teď zajímá jediné. Kdo si Vaška urve pro sebe?

To, že Václav Klaus mladší nezapadá do ODS bylo tak nějak jasné už od začátku, kdy se dostal do sněmovny. Nejen, že jeho loajalita vůči straně vlastně vůbec nebyla, ale proslýchá se, že poslancům za ODS kradl svačiny a venku na hřišti po nich házel šutry. Byl to prostě takový ODS sígr, kdy bylo jen otázkou času, kdy buď ODS ovládne anebo kdy ho vyrazí. To, že ho vyrazí, to bylo pravděpodobnější.

Stalo se a nyní přišel čas to všem oplatit. Ačkoliv ODS prý vymyslel Klausův tatínek u nich doma v kuchyni, nezdá se, že by Klaus mladší tento majstrštyk po svém otci zopakoval a u rodičů v kuchyni vymyslel novou úspěšnou stranu.

Spíše to vypadá, že by se Václav Kalus mladší vyjímal ve výkladní skříni některé z obskurní strany či hnutí.

Na první pohled by se nabízelo SPD. Ne nadarmo se Václavu Klausovi mladším říkává Okamura pro intelektuály. Jeho příchodem by SPD nijak netratilo, ale zároveň by mohlo získat. Ne moc, ale pár pomýlených fanoušků Klause by jistě za Vaškem přešlo.

Tady je ale problém se samotným Okamurou, který není zvědavý na nějakou další profláknutou osobnost. SPD je Okamura a nikdo jiný. Tomek si nepozve do kurníku dalšího kohouta, protože by to taky mohlo dopadnout tak, že by Klaus SPD převzal a Okamura by diktát EU musel zastavovat zase v nějakém jiném svém hnutí.

Pak tu máme poslance Lubomíra Volného, který opustil SPD kvůli rasismu (dodnes nevysvětlil, jestli tam toho rasismu bylo příliš moc anebo naopak až moc málo) a nyní spolu s dalšími třemi poslanci za SPD vstoupil do něčeho, co se jmenuje Jednotní Alternativa pro Patrioty.

Lubomírovi by se samozřejmě Václav Klaus mladší velmi hodil, protože, a to si přiznejme, sám je celkem nýmand, takže slavné jméno by přitáhlo k té šílenosti jménem Jednotní Alternativa pro Patrioty pozornost. A tady to už vypadá pravděpodobněji, neboť v Jednotní Alenternativa pro Patrioty (to se nikdy neomrzí) by měl Václav Klaus jistě hodně prostoru jako lídr a se čtyřmi poslanci by se tento nesmysl mohl považovat za jazýček na vahách, tedy něčím, čím si pidistrany nalhávají svou důležitost.

Pakliže by námluvy s Lubomírem nevyšli, ještě je tu ta úplně nejtěžší váha. LIST Jaromíra Soukupa. Tandem Klaus, Soukup by byl téměř smrtící. Jaromír Soukup, kdyby na to přišlo, jistě by rád přizpůsobil vysílání TV Soukup právě pro Václava Klause mladšího. Pořad Tvoje tvář má známý defekt, věnovaná Klausovi mladšímu přímo na tělo by se jistě do vysílání vešel. Nehledě na to, že by ho Soukup mohl protáhnout všemi svými pořady.

Hnutí LIST, nebo co to vlastně je by jistě ocenil zkušeného politika s mandátem v poslanecké sněmovně.

Jak je vidno, Klaus mladší se v politice neztratí a jeho uplatnění v nějakém jiném politickém uskupení je více než pravděpodobné.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je touha Babišových voličů po nové totalitě.