Brian May v 15 letech

Brian May v 15 letech Zdroj: Flashbak

Brian May v roce 1958
Brian May v 11 letech se svojí první kytarou
Brian May v 15 letech
Brian May v 15 letech
Brian May v 15 letech
14
Fotogalerie

Poznáte mladíka, který se později proslavil po boku Freddieho Mercuryho?

Slavná skupina The Queen byla známá především nezaměnitelným zpěvem svého frontmana Freddieho Mercuryho. Ostatní členové kapely byli jeho výkony trošku upozaděni, ale nic jim to neubralo na jejich nesporných hudebních kvalitách, což platí i o kytaristovi Brianu Mayovi, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů na světě. Za svůj kulturní přínos se v roce 2005 stal nositelem Řádu britského impéria.

Brian Harold May se narodil 19. července 1947 v Hamptonu v hrabství Middlesex. Svoji první kapelu založil již během studií na střední škole. Jméno nesla podle Brianova oblíbeného románu 1984. Po ukončení středoškolských studií, kdy se projevil jeho talent na matematiku a fyziku, se těmto oborům věnoval i nadále a studoval je na Imperial College of London.

Během vysokoškolského studia založil kapelu The Smile, v které se objevil i budoucí bubeník slavných The Queen Roger Taylor. Kapelu však brzy opustil zpěvák Tim Staffel, a aniž by se dočkala větších úspěchů, zanikla. Na místo zpěváka přišel Farrokh Bulsara, uprchlík z afrického Zanzibaru, později se proslavil jako Freddie Mercury.

Brian May kromě svého kytarového umění proslul i svojí nezaměnitelnou kudrnatou kšticí. Nebylo tomu tak samozřejmě vždy, jak se můžete přesvědčit v galerii: