Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek

Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek Zdroj: Foto Blesk - Alexandr Malachovský

Dokud se to nevyřeší, bude Faltýnek na Čapím hnízdě stlát postele a krmit lemury, rozhodl Babiš

Premiér Andrej Babiš musí po návratu z Ameriky, kam si jel udělat hezkou fotku z Donaldem Trumpem, řešit několik nepříjemností, které se v době jeho nepřítomnosti udály. Asi tím nejpalčivějším problémem je situace kolem Jaroslava Faltýnka, který je podezřelý z ovlivňování tendru na nového dodavatele mýtného systému.

„Těšil jsem se, že budu po návratu z USA, kde jsem byl na zlomové schůzce s mým přítelem Donaldem Trumpem, oslavován. Očekával jsem průvod, konfety, několik mých soch a samozřejmě letiště Andreje Babiše. Místo toho mi tu vožralej Vondráček koncertuje se svojí kapelou v poslanecké sněmovně, brněnská buňka ANO je úplně v hajzlu a jako třešnička na dortu si Faltýnek rozjíždí po vlastní ose šméčka s mýtem a je natolik jelito, že to na něho praskne a navíc to neprohlásí za kampaň,“ rozčiloval se Babiš, jakmile vystoupil z letadla.

Tento svůj proslov později rovněž osobně sepsal a umístil na svůj Facebook: „Ahoj lidi, nekecal a makal jsem. Byl jsem u Donalda Trumpa a musím říci, že je to opravdu osobnost. Nevěřte všemu, co se o něm říká. Dlouze jsme diskutovali a on mně několikrát nazval přítelem a zavázal se ke spolupráci obou našich zemí.

Po návratu z úspěšné zahraniční mise mě čekalo nemilé překvapení v podobě kampaně vedené proti Jaroslavu Faltýnkovi. Je to hanebné a podlé, že zatímco já bojuju za lepší Česko, kmotři, mafie ODS a nejspíš i Piráti vypustí do světa takovouhle kampaň. Tím poškozují nejen dobré jméno pana Faltýnka, ale i dobré jméno České republiky.“

Na Čapí hnízdo

Pod tímto statusem na Facebooku se během prvních pěti minut objevilo na 200 povzbudivých a pochvalných komentářů, přičemž sto devadesát z nich bylo od Marka Prchala. Později přibývaly samozřejmě i komentáře nenávistné od jiných lidí, než je Prchal, ale tak už to na sociálních sítích chodí.

Ať už je to kampaň, anebo se Faltýnek prostě neovládl, není podstatné. Podstatné je, že se to musí řešit. Andrej Babiš je sice politicky nesmrtelný, ale to se nedá říct o Faltýnkovi. Pokud to podezření nevezme Andrej Babiš na sebe v tom smyslu, že Faltýnek konal na jeho příkazy, stává se Faltýnek pro ANO toxickým. Je třeba ho někam uklidit.

„Mohu potvrdit, že pan Faltýnek byl v rámci holdingu přemístěn do nového působiště. Zda tam zůstane takzvaně na dožití, nelze předjímat. Rozhodující budou nejbližší dny,“ potvrdila tisková mluvčí.

Nám se podařilo zjistit, že Jaroslav Faltýnek byl diskrétně odsunut na farmu Čapí hnízdo, která nepatří Andreji Babišovi ani holdingu, tedy je to bezprizorní farma, která se z ničeho nic objevila, nikomu nepatří a akorát Andrej Babiš tam má svoje lemury.

Dokud se situace neuklidní, čeká na Faltýnka každodenní dril. Musí nakrmit lemury, stlát postele a třeba i posekat trávu. Práce na čerstvém vzduchu mu prospěje a navíc si může popovídat s Petrem Stuchlíkem, který na Čapím hnízdě kydá hnůj, aby si odpracoval svůj neúspěch v komunálních volbách.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je, že bývalý komunista a kontroverzní soudce Štefan Harabin může postoupit do druhého kola slovenských prezidentských voleb.