Video placeholde

Stavitel zdemoloval 5 domů, které zrovna postavil. Nedostal prý řádně zaplaceno, teď jde na 4 roky za mříže

Stavební dělník, který se podílel na výstavbě bydlení pro seniory v britském městě Buntingford (severozápadně od Londýna) po dokončení stavby 5 nových domů zdemoloval bagrem. Nebyl prý svým zaměstnavatelem řádně zaplacen a chtěl se mu odplatit. Ten zase tvrdí, že mu dělník ukradl stavební stroj. K incidentu došlo před necelým rokem, nyní byl dělník odsouzen ke čtyřem letům vězení.

Jednatřicetiletý dělník Daniel Neagu původem z Rumunska pracoval na stavbě firmy McCarthy & Stone Retirement Living, která zajišťuje bydlení pro seniory (nebyl však jejím přímým zaměstnancem, práci mu zprostředkovával jiný zaměstnavatel). Bezprostředně po dokončení stavby Neagu nasedl do bagru a zlikvidoval 5 novostaveb. Muž se přitom, jak domy bourá, natočil. Na videu si zpívá a píská, je očividné, že je s dílem spokojen.

Dělník byl zadržen policií. U soudu prý činu vůbec nelitoval, tvrdil, že jednal ve hněvu, protože zaměstnavatel mu zaplatil o 18 500 eur méně (téměř půl milionu korun), a že se chtěl pomstít. Ten však vysvětlil, že částku strhl za jeden ze stavebních strojů, který pomocí GPS lokalizoval v Neaguově rodné vesnici v Rumunsku. Peníze mu přislíbil vyplatit, jakmile bude stroj zase v Británii.

V srpnu 2018, kdy Neagu demoliční video pořídil, se měli senioři do domů nastěhovat v horizontu několika týdnů. Dělník však za 40 minut zvládl napáchat škodu ve výši kolem 30 milionů korun. Soud záležitost vyhodnotil jako neospravedlnitelný vandalismus a čirou pomstu, dělníka odsoudil ke čtyřem letům vězení.