Zdroj: Vertical entertainment

6
Fotogalerie

Pašerákem drog na prahu devadesátky? Clint Eastwood může cokoliv

Ve svém novém celovečerním snímku se Clint Eastwood kromě režie ujal i hlavní role a stoupne si tak před objektivy kamer v doprovodu Bradleyho Coopera (Zrodila se hvězda), Laurence Fishburnea (John Wick 2), Michaela Peñaa, Dianny Wiestové nebo Andyho Garcii.

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu.

Vertical entertainment

Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu.

Film je nejen road movie o pašerákovi Earlu Stoneovi a jeho riskantních cestách přes hranici pro drogový kartel, ale i studií mnohem delšího životního úseku na motivy reálného příběhu; života, pro který se Earl rozhodl, aby se mohl věnovat svým drahocenným liliím, zatímco nechává uhynout své choulostivé vztahy. Ty vadnou stejně rychle jako jeho milované květiny shazují své květy.

Řízení auta je pro Earla snadné; narozdíl od řízení jeho života plného lítosti nad minulými chybami i chybami, kterých se vědomě dopouští teď. Přesto doufá, že jeho momentální oběť povede k přívětivější budoucnosti. Všechno omezuje na dvě prosté věci, které se možná ukáží jako těmi nejtěžšími v životě: spojit rodinu a dosáhnout odpuštění.

„Earl je chlápek, který ví, že se ke své rodině nechoval správně. Právě si uvědomil, že mu možná nikdy neodpustí. To poznání je zdrcující.“, říká Clint. „Pořád si myslíme, že máme dost času. Možná, že nemáme. Možná, že máme. Možná, že ho má dokonce i Earl.“ dodává.

Na film se můžeme těšit v českých kinech od 21. března.