Video placeholde
Z plzeňského sektoru létaly dělbuchy a světlice, nakonec ho vyklidila policie
Policejní zásah v plzeňském sektoru na Spartě
Policejní zákrok proti fanouškům Plzně
Jeden z plzeňských fanoušků v péči policistů, kteří vyklízeli hostující sektor
Policejní zákrok proti fanouškům Plzně
14
Fotogalerie

Plzeň řádila v Praze. Fotbaloví chuligáni popálili nezletilou dívku, na Spartě zasahovala policie

Šlágr ligy sobotní souboj Sparty s Plzní jasně ovládl domácí tým 4:0. Fanoušci Viktorie během utkání začali na tribunách řádit a ohrožovat ostatní diváky pyrotechnikou. Zápas musel být přerušen a v sektoru hostů zasahovala policie, aby problémové chuligány uklidnila. Lékaři museli na stadionu ošetřit několik lidí z ostatních sektorů, kteří byli zraněni během výtržností.

Pro diváky to byl šok. Někteří fanoušci z Plzně byli jako utržení ze řetězu a házeli mimo svůj sektor na ostatní diváky pyrotechniku. „Šestiletá dívka byla s popáleninami převezena do nemocnice. Stačí?“ zuřil na Facebooku Ivosh Rybárik. Minimálně jedno zranění potvrdil i mluvčí Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy MUDr. Ondřej Franěk: „Zhruba patnáctiletá slečna byla odvezena do nemocnice, ale ne naší záchrankou.“ O jaké zranění, a jak moc bylo vážné Franěk více neinformoval.

„Police ČR připravuje vyjádření, že došlo ke zranění osob v důsledku použití pyrotechniky, následně nedošlo k uposlechnutí výzvy policie, byla nadále používaná pyrotechnika. V tuto chvíli je předčasné říkat počty zraněných, to bude součástí reportu záchranářů, potažmo policie. Počet zranění a případně věk zraněných osob určitě nejsou věci, které bychom v tuhle chvíli zveřejňovali, jsou to citlivé věci,“ uvedl Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha.

Více se dočtete na webu iSport.cz >>>