Královna Alžběta II.

Královna Alžběta II. Zdroj: Reuters

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II. v roce 2018
Královna Alžběta II. v roce 2018
Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II.
19
Fotogalerie

InstaQueen. Britská královna začala v 92 letech používat Instagram. Podívejte se na její první fotku

Vládne už 67 let a nejen tím dokazuje, že je stále vitální a plná sil. Britská královna Alžběta druhá ani ve velmi pokročilém věku nerezignuje na moderní technologie. Dvaadevadesátiletá panovnice včera totiž zveřejnila svůj první post na sociální síti Instagram. A hned tím vzbudila pozdvižení.

„Dnes když jsem navštívila Vědecké muzeum, jsem se zájmem objevila dopis z Královských archivů napsaný v roce 1843 mému praprapradědečkovi princi Albertovi. Dnes jsem měla možnost dozvědět se něco o dětských programovacích iniciativách a zdá se mi příhodné, že dnes zveřejňuji tento instagramový příspěvek o Vědeckém muzeu, které dlouhodobě podporuje technologie a inovaci a inspiruje novou generaci vynálezců,“ napsala královna a podepsala se pod příspěvek jako Elizabeth R. Nezaložila si kvůli tomu nový účet, ale publikovala jej na oficiálním profilu královské rodiny. Příspěvek odeslala z telefonu přímo při návštěvě muzea.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert. Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843. In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron. Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily),Bře 7, 2019 v 3:31 PST

Nejedná se přitom o její první projev na internetu. Už od roku 1976 posílá e-maily a v roce 2014 napsala svůj první tweet. Účet královské rodiny sleduje na Instagramu téměř 5 milionů lidí a královnina fotografie nasbírala zatím 227 tisíc lajků.

Princ Harry má syna, Meghan oznámila porod na Instagramu >>>