Video placeholde
Lego Harry Potter: Vrba mlátička
Lego Harry Potter: Vrba mlátička
Lego Harry Potter: Vrba mlátička
Lego Harry Potter: Vrba mlátička
Lego Harry Potter: Vrba mlátička
21
Fotogalerie

Harry Potter je zpět! Díky novým stavebnicím lego ožila vrba mlátička i slavný bradavický expres

I když je to už osm let, co v kinech v posledním filmu kouzlil obrýlený čaroděj, Harry Potter je fenoménem stále. A to nejen díky novým filmům ze série Kouzelných zvířat. Příběhy z pera J. K. Rowlingové fascinují i nové generace dětí, a když se k tomu přidá dánská stavebnice LEGO, se kterou si malí i velcí hrají přes 60 let, úspěch je téměř zaručen. I letos se tak do Česka dostala nová lego série s Harrym Potterem. Podívejte se na video, jak se skládá vrba mlátička, bradavický expres nebo slavná Velká síň známá ze školy čar a kouzel.

Harry Potter se v Lego podobě objevil v Česku už v letech 2001–2002. Nyní přišla jeho vylepšená verze. V Reflexu jsme sestavovali celkem tři stavebnice. Spěšný vlak do Bradavic, vrbu mlátičku a Velkou síň. Ve videu výše najdete průběh stavění i vychytávky všech stavebnic. Níže si je rozebereme podrobněji.

Spěšný vlak do Bradavic

Červený expres, který opouští nástupiště 9 ¾, se skládá ze dvou částí. Ze samotného vlaku a poté z nástupiště. Samozřejmostí je otáčivá cihlová zeď, stojan s Denním věštcem i železniční most s hodinami. Z postaviček tu najdeme Harryho, Rona a Hermionu, čarodějnici s pojízdným bufetem. Remuse Lupina a jednoho z azkabanských mozkomorů. Celkem má stavebnice 801 dílků a u vlaku můžete odpojit střechu i boční části.

Vrba mlátička

Úvodní scéna z druhého potterovského snímku ožívá ve velmi nápadité stavebnici. Část bradavického hradu a modrý vůz Ford Anglia doplňuje slavná vrba, která se díky důmyslnému mechanismu skutečně otáčí, a vy tak můžete s autem řádit stejně jako ve filmu Tajemná komnata. Kromě známého ústředního tria tu najdete také jejich spolužáka Seamuse Finnigana, učitele Severuse Snapea a školníka Arguse Filche. Stavebnici složíte ze 753 dílků.

Bradavická Velká síň  

Pokud nepočítáme celý Bradavický hrad, je Velká síň největší stavebnicí této série. Na stavbu prostorů, které si zahrály ve všech potterovských filmech, spotřebujete 878 dílků. Stejně početný je i zástup figurek. Kromě Rona, Hermiony a Harryho tu jsou dále Draco Malfoy, Susan Bonesová, profesorka McGonagallová, profesor Quirrell s dvojí tváří Lorda Voldemorta, Hagrid, Albus Brumbál a Skoro bezhlavý Nick a k tomu navíc skládací bazilišek, fénix a figurky sovy Hedviky a krysy Prašivky. V dolním patře věže můžete ovládat točité schodiště, v horním poté zrcadlo z Erisedu s proměnlivými odrazy. Celá stavebnice se dá navíc propojit s vrbou mlátičkou a to už vám doma vyroste pořádný hrad.

V nejnovější sérii vyšlo celkem 6 sad. Na film Harry Potter a Kámen mudrců odkazují stavebnice Velká síň a Famfrpálový zápas. Na Tajemnou komnatu odkazuje Aragogovo doupě a Spěšný vlak do Bradavic je zase vystřižený z Vězně z Azkabanu. Nejnovější snímky ze série Fantastických zvířat připomínají Grindelwaldův útěk a Mlokův kufr plný kouzelných tvorů. Vše pak uzavírá Bradavický hrad, který je s více než 6 000 dílky vskutku epochální stavebnicí.