Jakub Jindrák, Michal Kořán a Ágnes Kutas

Jakub Jindrák, Michal Kořán a Ágnes Kutas Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Na MDŽ jedině ambient a cédéčko místo kytky. Oslavte příchod jara na neobyčejném koncertu

Pražské nezávislé vydavatelství Blue Lizard oslaví v pátek 8. března své dvacáté narozeniny hudebními koncerty i zvukovými kolážemi v žižkovském klubu Punctum–Krásovka. Akce se koná od 19 hodin a vstupné je 100 korun. Ke každé vstupence obdrží návštěvník CD s kompilací Blue Lizard 1998—2018.

Elektronický label založil v roce 1998 pražský hudebník Michal Kořán. Zprvu pro realizaci vlastních nahrávek, později i spřízněných souborů. Za dobu své existence vydal Blue Lizard třicet alb. Kromě aktuálních novinek se zaměřuje na vydávání archívních ambientních nahrávek, které u nás začaly vznikat od druhé poloviny 80. let.

Oslava Blue Lizard Party Night se uskuteční v pátek 8. března v klubu Punctum–Krásovka na pražském Žižkově. Během večera zahrají Kora et le Mechanix a speciální hudební těleso Blue Lizard Ensemble. Těšit se můžete na Petra Nikla, Pavla Richtra, Filipa Homolu, Jaroslava Kořána, Ágnes Kutas, Josefa Jindráka a řadu dalších.

 Na úvod večírku bude uveden zcela nový hudební formát. Půjde o soundartovou prezentaci dvou zvukových umělců nazvanou Projekt 2x10. Princip tohoto setkání má jednoduchá pravidla. Dva předem oslovení umělci si bez předchozí vzájemné domluvy připraví deset jednominutových zvukových ploch nebo skladeb, jež budou v náhodném pořadí živě přehrávat společně oba najednou, aniž by předem věděli, co druhý umělec přichystal. Diváci i hudebníci tak budou svědky náhodného zvukově-hudebního procesu, který se nikdy neopakuje. První dvojici umělců tvoří zkušení tvůrci na poli českého ambientu Michal Kořán a Spoq. Večírek uzavře svým setem DJ Dead Gebarian.