Americká skupina The National

Americká skupina The National Zdroj: Sziget

Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
39
Fotogalerie

Festival Sziget oznámil všechny hvězdy. Těšte se na The National, Toma Odella či Eda Sheerana

The National jsou headlinery letošního sobotního večera festivalu Sziget. Na Ostrov svobody v Budapešti míří také Tom Odell a dvacítka dalších kapel a interpretů. Doplní více než zajímavý seznam letošního festivalového programu, který trvá sedm dní, a to od 7. do 13. srpna. Sziget pro letošek představil hvězdná jména, jako jsou Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix a řada dalších. S oznámení se také zvedá cena vstupenek. Oznámení nových jmen přišlo těsně před zdražením vstupenek, jejich cena se zvedá ve čtvrtek 7.3. ve 12:00.

The National patří mezi historicky nejúspěšnější a nejrespektovanější americké hudební skupiny. Na svém kontě mají sedm alb a legendární magazín NME zařadil hned čtyři z nich na seznam TOP 500 alb všech dob. Pětičlenná formace vytváří emotivní skladby melancholického indie art-rocku a získala řadu ocenění, mezi kterými ční například Grammy v roce 2017.

The National se na Szigetu 2019 představí jako hlavní hvězda v sobotu 10. srpna. K letošnímu programu Ostrova svobody se připojuje Mura Masa, držitel Grammy za elektronickou hudbu, a nejen fanoušci si vysoko cení jeho hudebních spoluprací s řadou světových hvězd. Na festival opět dorazí miláček dámského publika zpěvák Tom Odell, který se  dokázal prosadit díky nezaměnitelnému hlasu a poetický skladbám, které si doprovází na piano.

Johnny Marr

Program Szigetu 2019 vyšperkuje také člen britské hudební smetánky a bývalý člen kapel The Smiths a The Cribs, kytarista Johnny Marr. Nebude chybět ani vycházející anglická hvězda Grace Carter, která v roce 2018 vydala debutové EP a prorazila s hitem Why Her Not Me. Jako soundtrack k pohodovému létu si vychutnáte psychedelické rockové trio z Texasu s názvem Khruangbin, jedná se o jedinečnou směsicí soulu, funku, instrumentálního rocku a world music, na druhé straně elektronické synthpopové duo Honne's se nejlépe hodí k protančené noci se svítajícím sluncem.

Vstupenky

Přestože festival zveřejnil jen část programu, fanoušci projevují extrémní zájem o vstupenky. Například hned na první den festivalu jsou již jednodenní vstupenky vyprodány, takže Eda Sheerana a další umělce, kteří vystupují ve středu 7. srpna, je možné vidět, pouze pokud si zakoupíte permanentku. K dispozici jsou tří, pěti, sedmidenní a návštěvníci by neměli váhat s jejich koupí, protože vstupenky se budou 7. března zdražovat.

Nově ohlášená jména

The National, Mura Masa, Tom Odell, Johnny Marr, Big Thief, Honne, Jax Jones, Coheed & Cambria, Broken Social Scene, Khruangbin, David August, Polo & Pan, Black Mountain, Ocean Alley, Grace Carter, Sonny Fodera, Burak Yeter

Již ohlášené hvězdy

Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, Years&Years, Tove Lo, Catfish & The Bottlemen, Kodaline, Chvrches, Jungle, The Blaze, Razorlight, Son Lux, Richie Hatin CLOSER, Maribou State, Jain, IDLES, Yeasayer, Yellow Days, Parcels, Superorganism, Pale Waves, Tove Styrke, Boy Pablo, Masego, Iamddb, Protoje &The Indiggnation, Xavier Rudd, Frank Turner & The Sleeping Souls, Alma, Gang Of Youths, Of Mice & Men, Frank Carter & The Rattlesnakes, Wanda, W&W, Vini Vici, Carnage, Sigala, Yungblud, Elderbrook, Roosevelt, Anna of The North, Hucci, Fakear, Tamino, Valeras, Welshly Arms