Policie zasahovala na několika místech ČR 0 ilustrační foto

Policie zasahovala na několika místech ČR 0 ilustrační foto Zdroj: ČTK

Policie zasahovala na několika místech v Česku. Může jít o daňové úniky

Policie a celníci v úterý zasahovali na několika místech v Česku, podle České televize (ČT) kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň. Zásahy ČTK potvrdila mluvčí celníků Martina Kaňková, nespecifikovala však, čeho se týkají. ČT také uvedla, že policisté s celníky obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově, zadrženo údajně bylo několik lidí.

Mluvčí nástupnické strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá ČTK řekla, že ve skupině žádný zásah policie neprobíhá. Podle ČT se ale týká firem, přes které měly být ze Škody údajně vyváděny peníze.

"Celníci a policisté zasahují na několika místech v ČR, další informace k případu poskytnout nemohu," uvedla Kaňková. Případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, které o tom informovalo na svých stránkách. Státní zástupkyně Petra Ullrichová uvedla, že bližší informace k trestní věci ani jejímu aktuálnímu vývoji nelze nyní poskytnout.

Koncem loňského října zasahovali policisté s celníky v Plzeňském kraji, i tehdy šlo o daňové úniky související se Škodou Plzeň. Černá tehdy uvedla, že se tehdejší řízení týkalo některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014.