Dánská rebelka podruhé na Colours of Ostrava

Dánská rebelka podruhé na Colours of Ostrava Zdroj: Facebook/MOMOMOYOUTH

Přidrzlá panna podruhé na Colours. Festival ohlásil zpěvačku MØ, elektropopovou fantazii

Drze nespoutaná dánská zpěvačka MØ zavítá podruhé na festival Colours of Ostrava. Co od ní můžete čekat, naznačuje už její pseudonym, který v překladu znamená panna. A buďte si jisti, že jste nikdy nezažili něco méně panenského, než je směsice elektra, soulu, indiepopu a dalších neidentifikovatelných žánrů mladé Dánky. Pokud její koncert bude alespoň stejně tak skvělý jako ten před pěti lety, máme se na co těšit.

Když hudební rebelka vystoupila na Colours v roce 2014, bylo to jen pár měsíců po tom, co vyšlo její debutové album No Mythologies to Follow. Jedná se o temně zasněný elektropop, který nemohl vyznít lépe jindy než po tom, co padla tma. Její hudbu bych přirovnala k nočnímu oparu. Projekce, která koncert doprovázela, byla neméně drzá a bláznivá než zpěvačka sama. Ostatně, její videoklipy bývají podobné.

Za tu dobu, co MØ nebyla v Ostravě, dosáhla celosvětové slávy. Bohužel to nebylo díky zmíněnému albu, ale až díky spolupráci s Major Lazer a DJ Snake, ze které vzešel mnohem mainstreamovější a popovější, zato hodně chytlavý hit. Nechybí mu však ta typická „panenská“ patina.

Na festival zpěvačka přijede se svým novým, v pořadí druhým albem, které otitulovala Forever Neverland. Název má údajně naznačovat její neustálou touhu po mladistvé nespoutanosti, společenským konvencím navzdory. „V mládí věřím bezmezně,“ tvrdí zpěvačka. Nové album postrádá něco z temnot toho předchozího a přibylo zase něco z popové chytlavosti, přesto rozhodně je na co se těšit.