Jan Prušinovský a Petr Kolečko

Jan Prušinovský a Petr Kolečko Zdroj: Profimedia.cz

Ze seriálu Most!
Ze seriálu Most!
Ze seriálu Most!
Ze seriálu Most!
Ze seriálu Most!
12
Fotogalerie

Hvězda Reflexu: Jan Prušinovský a Petr Kolečko aneb Seriál, který spadl z Mostu!

Časopis Reflex rozjíždí převratný celoroční projekt. Proti všudypřítomným špatným zprávám nasazuje dobré. Každý měsíc upozorníme na pět lidí, jimž se povedlo něco užitečného, vyplavali z českého rybníčku a dozvěděl se o nich svět či se postavili čelem zlu. Smyslem projektu je systematicky registrovat osobnosti a jejich skutky, které lze směle označit za hvězdné hodiny této země. Na začátku roku 2020 všechny takto vybrané Hvězdy Reflexu uctíme uspořádáním speciálního kulturního večera. Dnešní Hvězda Reflexu je dokonce dvojnásobná - autorská dvojice Jan Prušinovský a Petr Kolečko za seriál, který spadl přímo z Mostu!

Na první pohled tradiční legrácka z dílny dvojice Prušinovský–Kolečko dokonale překvapila. Seriál České televize zaznamenal mimořádnou sledovanost a pobavil nekorektním humorem z prostředí sociálně výbušné severočeské metropole.

Naši nominaci si vysloužil díky skvěle rozvrženému a realisticky napsanému scénáři, který popírá léta omílané rasové stereotypy a podle mnohých udělal pro romskou komunitu víc než všechny romské programy dohromady.

Hláška „Dycky Most!“ zlidověla a na facebookovou stránku Snědá tíseň, dokazující, že loseři z Mostu dokážou – byť v tísni – spolupracovat bez ohledu na rasu, se během několika dní přihlásilo několik tisíc lidí.