Video placeholde

Ohýbání vidliček pomocí (de)mentální energie aneb Jak jsem hanebně pomluvil psychotronika Vojáčka

Novináři jsou verbež, která se v honbě za senzací neštítí poplivat člověka vybaveného nadpřirozenými schopnostmi, který tyto psychotronické dovednosti skoro zadarmo předává lidu. Naučit se ohnout vidličku mentální energií za 370 Kč není žádná investice, to dá rád každý! My jsme na podobném vystoupení byli a v Reflexu jsem pana psychotronika zesměšnil. Nyní s hanbou zjišťuji, že neprávem.

Psychotronik Vojáček ohýbá vidličky mentální energií. Jsou to sic vidličky z IKEA, které jsou (jak příbory bývají) z měkkého kovu – takže jdou ohnout rukou i bez použití mentální energie, psychotroniky, mentionů, čaker a bioenergií. Ale jak pan Vojáček vysvětlil asi padesáti účastníkům ohybačského kurzu, jdou díky ohřevu mentální energií vidličky ohnout lépe než pouhou silou ruky. Protože jsme měli s sebou teploměr a žádný ohřev provedený panem Vojáčkem jsme nezaznamenali, hanebně jsem prohlásil pana Vojáčka za podvodníka.

Proč to novinářům jde?

Jedním z důvodů mého odsudku pana Vojáčka byla skutečnost, že jsme (jako každý jiný platící účastník setkání) u vchodu nafasovali sadu lžiček a vidliček, abychom se na nich naučili využívat svou mentální energii. Ale pak začal pan psychotronik mluvit a byly to strašné kydy. Opravdový blábol. A my novináři jsme sice zvyklí i na projevy prezidenta Zemana, ale tohle bylo fakt moc.

A tak jsme si z nudy začali s vidličkami hrát ještě před nasazením mocných sil mentální energie. Byli jsme tři – fotograf (silný a trénovaný, fotoaparáty jsou těžké). Kameraman – mladý a částečně trénovaný, i kamera něco váží. A já – chcípák, který zvedáním prázdných ulit hlemýžďů ve svém volném čase žádné svaly nevypěstoval. Přesto jsme všichni tři – včetně mé maličkosti – ještě před lekcí, kterak k ohýbání vidliček užít nově vybuzenou mentální energii, z příborů upletli vkusné hlavolamy. Tedy – kameraman a já. Esteticky vyzrálý a fyzicky připravený fotograf z nich upletl něco, co neváhám nazvat šperkem či alespoň bižuterií. A na základě této skutečnosti jsem usoudil, že mentální energie je kravina a pan Vojáček šarlatán.

Jak jsem byl bláhový!

Můj odsudek pana Vojáčka bohužel, jak jsem nyní četbou zjistil, vznikl mou nedostatečnou teoretickou přípravou na reportáž. Zapomněl jsem totiž nastudovat dílo druhého nejvýznamnějšího (hned po Rasputinovi) ruského a později sovětského psychotronika, který před smrtí úspěšně léčil Lenina, Stalina i Brežněva. Tento vyhlášený vědec, profesor Okrad Vychcanovič Nablblov z katedry bioenergie na univerzitě v Ulan-Ude, autor známé ruské verze perpetuum mobile, definoval vedle mentální energie i její protipól – energii dementální. Ta má opačné znaménko v symbolu tao než energie mentální. Zatímco energie mentální je bílá, pozitivní a vládnou jí probuzení jedinci jako pan Vojáček, negativní, temnou a zlou energií dementální – jak je podle názvu zřejmé – disponují dementi.

Z tohoto poznatku jednoznačně vyplývá, že kroutivý výkon našeho štábu na přednášce pana Vojáčka nebyl způsoben silou našich paží, leč vlivem intenzivního dementionového pole, které ze sebe jako každý novinář vyzařujeme.  Neoddiskutovatelnou demenci českých novinářů opakovaně svými výroky prokázal i prezident republiky Miloš Zeman, takže není o čem pochybovat. Pan Vojáček je poctivec, který skutečně mentálně ohýbá vidličky, a štáb Reflexu, který vidličky ohnul taky, je ohnul jen proto, že to jsou dementi.

Celou reportáž z akce najdete v článku Jiřího X. Doležala v Reflexu č. 9, který vychází ve čtvrtek 28. února 2019.

Reflex 9/2019Reflex 9/2019|Archív