Andrej Babiš: Poctivý párek... Kostelec... Agrofert

Andrej Babiš: Poctivý párek... Kostelec... Agrofert Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Andrej Babiš oznámil, že to celé byl vtip, rezignoval na premiéra a vrátil se do Agrofertu

Nyní již bývalý trestně stíhaný premiér ČR, bývalý Bureš i bývalý Slovák Andrej Babiš na tiskové konferenci oznámil velikou novinku, která otřásla celou společností. Ukázalo se, že celé ANO, respektive jeho působení v politice, byl jenom promyšlený vtip.

„Podívejte, když jste miliardář, začnete se nudit. Tak to prostě je. Všechno si můžete koupit a není tak před vámi žádná výzva. Člověk často upadne do depresí. Naštěstí tu je humor, který nikdy nezklame. Spolu s Markem Prchalem jsme vymysleli, že založím hnutí a budu kandidovat do sněmovny,“ prozradil Andrej Babiš na tiskové konferenci.

„Bylo zajímavé sledovat to dění kolem. Když do toho narvete hodně peněz a máte úderný marketingový tým, tak se s tím dají udělat zázraky. Já sám jsem nevycházel z údivu, co všechno mi prošlo,“ neskrýval Andrej Babiš své překvapení.

„Když jsme se dostali do sněmovny, přemýšleli jsme, co dál, jestli to ukončíme, anebo ten vtip natáhneme a ještě si přisadíme. Nakonec jsme zvolili tu druhou variantu. Zkusili jsme menší podvůdek s dotacemi na Čapí hnízdo. Zajímalo nás, jak lidi zareagují. Tady jsme čekali, že to je asi konečná. A víte co? Oni nám to sežrali. Normálně jsem šidil na dotacích a pořád nás lidi volili,“ kroutil Andrej Babiš hlavou. „I když jsem byl agent STB,“ dodal.

Pak jsme si řekli, že přiostříme. Nechali jsme vyplout na povrch naaranžované odposlechy, kde úkoluju svého ochočeného redaktora, koho má pošpinit a podobně. Prostě něco, co si vysoce postavený politik nemůže dovolit. Navíc to byla má média, takže střet zájmu jako kráva. Odposlechy unikly, Mára to ze srandy opět označil za kampaň a co myslíte? Nic. Zase jsem to s přehledem ustál a navíc mě to posílilo. To jsme fakt už kroutili hlavou a smáli se dva dny a dvě noci. To už není absurdní humor, ale absolutní humor,“ uchechtnul se Andrej Babiš.

S Márou jsme pořád přemýšleli, kam až daleko můžeme zajít. Vypadalo to, že si můžeme dělat, co chceme. Tomu jsem sám nechtěl věřit, tak jsem nechal unést svého syna na Krym. Chápete? Na Krym. Absurdní. Potom můj syn promluvil do médií a já jsem si říkal, že tohle už musí být konečná, že přeci nemůže být premiérem někdo, kdo je nejen trestně stíhaný, ale navíc unese vlastní dítě na Krym, aby nemohlo proti němu vypovídat.

A jak to dopadlo? Skokově nám vyrostly preference o dvě procenta. To snad není možné,“ rozchechtal se Andrej Babiš na celé kolo.

„No, a jelikož jsme to dotáhli úplně až na vrchol, kdy další krok by bylo už jenom zastřelit sirotka anebo umlátit slepce jeho slepeckou holí, rozhodl jsem se, že oficiálně vtip s názvem Andrej Babiš ukončuju a vracím se do Agrofertu. Byla to zajímavá zkušenost, užil jsem si dost legrace, ale všechno jednou končí a tady opravdu už nešlo zajít o moc dál. Děkuji České republice za účast v tomto promyšleném vtipu a snad se setkáme při nějaké jiné příležitosti,“ rozloučil se Andrej Babiš, načež nasedl do vrtulníku a odletěl do Agrofertu.

Co bude nyní dál, nikdo neví, ale pozornost většiny nyní směřuje na Pražský hrad, zda Miloš Zeman nepřijde rovněž s podobným prohlášením, že to celé je jenom vtip.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že zamýšlené omezování připojení k internetu ve vlacích Českých drah.