Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburku

Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburku Zdroj: ČTK

Vladimír Mertlík: Rudí šmejdi, čeští teroristé, čínský Bílý dům pro Zemana a komouši už zase hrozí šibenicemi

Minulé pondělí se Zpětné zrcátko s obavami ohlédlo do února 1948, ale ukazuje se, že KSČM nepatří k tygrům politického světa a nejkrvavější na 25. únoru 2019 zřejmě bude jen polské hovězí. Platí-li, že kapři si rybník nevypustí, pak platí dvojnásob, že obchodníci s hloupostí nepoloží firmu, lhostejno, zda nabízejí hrnce, nebo rudý ráj. Šmejd jako šmejd! Skrytí milicionáři tak mohou uniformy vrátit do skříní a seznamy nepřátel lidu do šuplíku k doplňování.

Zklidnila se nálada i v sekretariátu Strany. Soudruzi se přestali ohlížet a šeptem se ptát, kdo je a kdo není Židák, protože ti, jak známo, jsou ve Straně první. Jde o tradiční technologii selekce, u nácků označovanou jako Endlösung, u komoušů souvětím: „Odvolán v souvislosti s pověřením jinými úkoly,“ mezi něž patří i houpání na provaze! Zatímco šmejdi s výrobky nabízejí stále sofistikovanější podvody – kastroly, zázračné deky, vklady s úroky 41 procent či mince z kočičího zlata –, rudým šmejdům, obchodujícím s nenávistí, vystačí jeden produkt už více než sto let od výstřelu z Aurory.

Ještě k té česko-polské hovězí válce. Před dvěma lety měla kampaň „českému vše české“ zastavit pokles zájmu o některé učební obory, když se podíl pekařů snížil o 44 procent, řezníků o 60 procent a do oboru sladovník-pivovarník se nepřihlásil nikdo. Zlepšení se čekalo od akce „... a teď česky!“.

„Cílem není dehonestovat zahraniční zboží,“ řekl tehdy mj. předseda Karel Havlíček, „ale poukázat na to, že naše výrobky jsou čerstvé a mají prokazatelný původ.“ Nejsme hloupí, stačí naznačit, ale přesto předseda dodal: „Společenskou prestiží by se mělo stát, že se zákazník v restauraci zeptá na původ pokrmů a nápojů a objedná si to tuzemské. Doposud tomu bylo spíše naopak.“

České Čechům!

Jasně! Však dobře víme, jak dopadla předcházející kampaň Česká ryba za 178 miliónů Kč, která v poměru ke zvýšení prodeje českých ryb učinila z každé české ryby zlatou rybku. Výsledky kampaně zůstaly utajeny, ale Zpětné zrcátko se těší, až host v restauraci bude trvat na steaku z tuňáka českého původu a svůj původní úmysl dát si penne amatriciana změní na nudle s mákem.

Pěvecký sbor personálu se s ním po zaplacení rozloučí českou písní: Vyletěla holubička ze skály a vyprovodí ho před podnik, kde budou stát v krojích uchazeči o zmíněné učební obory ve frontě, končící na 5. perónu u dveří vlaku na Velkou Bíteš. Mimochodem, stejně dlouhé bývaly fronty u okének Nucený výsek, kde se prodávaly nedostatkové druhy masa pro psy a kočky a moc nám všem – kteří jsme neměli známého řezníka či stranickou legitimaci – chutnalo. V současné době je, zdá se, volů už dost.

JUDr. Hašek

I bez vítězství komunismu byl únor bohatý událostmi. Navíc není všem dnům konec. S vidinou rudé záře nejen nad Kladnem se probouzejí noví mladí, jimž patří svět. Patří k nim i Pinocchio české politiky, nyní už JUDr. Michal Hašek, člověk, u něhož si jeden není jist ani jménem. Pokud vás paměť šálí, pak jde o účastníka pučistické schůzky konané po předminulých volbách v Lánech. Účast na ní Hašek přiznal až po řadě televizních výslechů, v nichž zapřel víc než Julek Fučík, ač ostatní křiváci už se přiznali.

Pan doktor získal titul na univerzitě ve slovenském Kocourkově stejně jako řada dalších, kteří si teď vzájemně potvrzují, jak jsou jejich práce skvělé. Co na tom, že ti, kteří na kocourkovské alma mater nestudovali, označili Haškovu práci za blábol úrovně slohové práce žáka 4. B. Přitom chybělo málo, aby se tento muž — který je doktorem práv stejně jako vysokým štíhlým kudrnatým blonďákem — stal členem Legislativní rady vlády. Je takových málo, tak je lžidoktor aspoň členem téhož orgánu ministerstva zemědělství a poradcem Miloše Zemana. Koneckonců, proč ne, tomu radí i ztracený Číňan a za Haška zas mluvila neexistující mluvčí.

Terorismus a dělohy

Dlouho se hledal poradce i pro boj s terorismem. Zpětné zrcátko navrhovalo české komouše! Vždyť největší světoví teroristé byli jejich kamarádi – Josif Stalin, Šakal, Che Guevara, Jásir Arafát, Mu’ammar Kaddáfí a mnoho dalších. Ani Češi nejsou špatní. Agenti StB Tomeš a Michela, kteří v roce 1957 roztrhali bombou na cucky manželku štrasburského prefekta. Kapitán Minařík, jenž zaútočil na štvavou vysílačku Svobodná Evropa dvakrát — jednou bombou, podruhé průjmem… Kdepak, zlaté české ručičky!

Nebožtíku Mu’ammaru Kaddáfímu je připisován bonmot, který mu může závidět i náš mistr bonmotů. V narážce na násobně rostoucí populaci muslimů proti křesťanům Kaddáfí kdysi prohlásil: Nepotřebujeme zbraně, porazíme vás dělohami našich žen. To je hozená rukavice, již je třeba zvednout a rázně odpovědět: Nebojíme se vás! Nad dělohami vašich žen zvítězí naše pyje!

Jde jen o to, zda se v tom boji můžeme opřít o naše ženy. Nějak se roztrhl pytel s nechutí současné generace k sexu. „Asexuálové nestojí o sex, tudíž ho neprovozují. Uspokojení jim přinášejí polibky a laskání na obličeji. Intimní partie je vůbec nezajímají,“ řekl Luděk Fiala z pražského Sexuologického ústavu. „Jeden pacient byl připraven líbat se s muži i ženami. Ale nic víc,“ uvádí dále. Zdravotnice Jolana v diskusi k tématu vzpomíná: Svého muže jsem obdivovala pro jeho znalosti a názory. Imponoval mi, líbilo se mi, když mě hladil a objímal, nosil květiny, otvíral dveře. Bohužel mi až později došlo, že to byly jen rituální tance směřující k jedinému cíli. Fuj!

Takhle ovšem ten terorismus, Jolano, neporazíme!

Zbraně k použití

Proto si ze strachu z muslimských uprchlíků do června roku 2016 pořídilo 6000 Čechů zbraň. A není divu, doporučil to i vrchní generál armády, Miloš Zeman. První dáma prý browning v kabelce už má. Prezident má hůl, tak ušetříme za ochranku.

Jako dítě jsem vyrůstal na vesnici,“ řekl v té souvislosti psycholog Humhal, „kde se všichni znali, cizí tam nezavítal a lidé nezamykali branky. Pak se přistěhovali nepřizpůsobiví a začali systematicky krást. Dnes přicházejí cizinci. A tak to pokračuje,“ dodal závěrem. Zlaté časy manželů Stodolových, Ivana Roubala a dalších, byli bílí a jeden věděl, co od nich čekat.

Lidé se zbrojním pasem,“ řekl Miloš Zeman, „si musí zvyknout na to, že zbraň nebudou mít jako suvenýr doma ve skříni, ale když to bude nutné, budou ji muset použít.“ Nedlouho potom to udělal důchodce v Uherském Brodě a zastřelil osm sousedů, protože měl blbou náladu.

Situace je stále nebezpečnější a obavy Tomia Okamury o bezpečnost se potvrzují. Jen náhodou nedošlo k obětem na životech u záludných útoků na českou železniční síť. Do pokácených stromů narazily vlaky rychlostí 70 km a v okolí byly nalezeny letáky s provoláním „Alláhu akbar!“. Arabský terorista v důchodu, vystupující pod jménem Jaromír Balda, se tajně vloudil do hnutí SPD jako jeho aktivní sympatizant a v roce 2017 mu poskytl dar 12 tisíc korun. Hnutí se od něj v průběhu soudního procesu distancovalo, ale prachy mu nevrátilo. V lednu 2019 senát krajského soudu uznal Baldu nepravomocně vinným, odsoudil jej ke čtyřem letům odnětí svobody, nařídil mu ambulantní psychiatrické léčení a úhradu škody. Možná to měl soud vzít jedním vrzem a nařídit psychiatrické léčení i členům SPD v čele s Okamurou.

Policie a zásahy

Dosud není vyřešen jiný případ, související s návštěvou čínského prezidenta, během níž nás do Prahy dovezení Číňané zmydlili žerděmi rudých vlajek. Několik dní poté prý pokřikoval jistý student na policisty lelkující před služebnou, že se mají stydět za to, že nás nebránili. Dostal právem pár facek a teď se diví. Stejně jako jiný drzoun, který si dovolil probliknout důstojníky policie za jejich dopravní přestupek. Proti této provokaci ohrožení důstojníci zasáhli neohroženě se zbraní v ruce a výtržníkovi hrozí oprávněný trest, hrdinům odměna.

Odměny se zřejmě dočká i jiný policejní sekáč. Při sice oprávněném, leč marném pronásledování motocyklisty smečkou policejních vozů, do poslední vteřiny ukryt za sloupy tunelu Husákovo ticho, postavil ujíždějícímu napříč do cesty služební vůz takovým způsobem, aby jej popravil, a jen náhodou se mu to nepovedlo. Ujížděl dopravní zločinec, nikoliv hromadný vrah! Je škoda, že stejnou odvahu postavit se zločinci čelem neprojevili policisté ve výše zmíněném Uherském Brodě a místo toho, aby zasáhli proti střílejícímu důchodci, čekali na posily. Výsledkem čekání bylo osm popravených lidí v restauraci, u jejíhož vchodu se hrdinové schovávali, a jejich připosrané trenky.

Bílý dům a mladé houpačky

Největší bombou české politiky jsou ale bezpochyby konečně otevřené dveře Bílého domu. Co jsme se načekali! Háček je v tom, že u těch dveří není nikdo zvědavý na toho, kdo se do nich několik let cpal. Je to parchant nevděčnej, ten Trump! Kdo ho jediný v Evropě podporoval už během voleb? Komu říkají český Trump? Kdo má také manželku Ivanku s českým kořenem, jako měl dřív Trump? Kdo se zná dobře s Putinem, Si Ťin-pchingem a Soukupem? Nedostal to snad Trump všechno černé na bílém v dopise druhý den po zvolení? Nedívá se snad na Týden s prezidentem? Neví, že český Trump řekl svému lidu, že je pozvaný? Nevypadá teď český Trump jako žvanivý slimejš?

To ten hajzlík Petříček, ten v tom má prsty! Ať se v úřadě při větrání v koupelně moc nevyklání z okna, občas se tam na nádvoří v březnu poránu válejí ministři! A ten Andrej? Pěknej podrazák! Že budou projednávat s Trumpem Temelín, co jsme slíbili Vladimiru Vladimiroviči my, naše parta, Pražský hrad, s. r. o.! Lidi jsou holt svině! Jako ten Gross! Zdá se, že bude po výletech do Ruska i do Číny, ze které navíc teď utekl Dočkal zpátky do Sparty. Sakra, nešel by tam Jágr, když se cpal v kampani Babišovým kuřetem? Nešel by i s celým Kladnem…? letěly geniální nápady geniálním mozkem a náhle jako blesk přiletěla i myšlenka! Nepostavili si Číňani svoji Florencii, Hallstatt a bůhví co ještě? Nedodělávají teď Český Krumlov? Proč by, sakra, nepostavili Bílý dům, kam vstoupím předním vchodem. Soukup to natočí live a Kačenka Brožová… aby se ta Trumpova krasavice nedivila!

Problém roku, hrozící přerůst v politický nekrolog Miloše Zemana, je tedy, zdá se, vyřešen. Jen v posledních minutách zahlédlo Zpětné zrcátko v pořadu ČT 168 hodin reportáž o životě mladých komunistů v Brně. Od roku 2015 měli na profilu svých organizací vtipný status k oběšení Milady Horákové, jediné ženy popravené po druhé světové válce za politiku. Přes její fotografii byl vtipný slogan: Až vyrostu, chci být houpačkou! No, není to k popukání?! Až předevčírem ho smazali. Navrhuji výměnu: Už jsme vyrostli a hovada jsme zůstali!

Poprvé v životě jsem si včera řekl, že je škoda, že nejsme jako oni. Co tady mohlo být krásných mladých houpaček! Ale jak bylo výše řečeno, není všem dnům konec a do listopadu daleko.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.