Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek mají své pozice předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO téměř jistou.  (17. 2. 2019)

Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek mají své pozice předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO téměř jistou. (17. 2. 2019) Zdroj: Blesk:Michal Protivansky/CNC

Už bude úplně nejlíp: Novým Babišem zvolilo ANO Andreje Babiše. Prvním místofaltýnkem zůstává Faltýnek

Na letošním sněmu hnutí ANO se hrálo o hodně. Ostatně jako vždycky na sněmu hnutí ANO. Zaměstnanci hnutí ANO, respektive sympatizanti Agrofertu volili nového Babiše plus samozřejmě nejužší vedení. Podle předpokladu se novým Babišem hnutí ANO stal Andrej Babiš, kterého volilo 206 delágů. Na třináct delegátů, kteří byli proti zvolení Andreje Babišem staronovým Babišem, v zákulisí později zaklekli „naši“ od Babiše, takže v tomto směru všechno dopadlo dobře.

Na pozici prvního místofaltýnka opět dosáhl Faltýnek. Zbylé zvolené vedení hnutí ANO nikoho nezajímá a jsou tam jen do počtu.

Na sněmu se po volbě objevily menšinové názory, že scházet se a volit pořád dokola Babiše je naprosto zbytečné, že by tuto šaškárnu mohli na příště vynechat a svůj čas delegáti měli raději trávit v terénu s voliči či se svými rodinami.

„My se musíme jednou za čas sejít a tvářit se, že volíme nového Babiše a Faltýnka. Je potřeba, abychom vypadali jako demokratická strana, či hnutí, kde vedení není neotřesitelné a kdokoliv z běžného plebsu může vyjádřit svůj názor a kandidovat. Nemůžeme vypadat jako totalitní uskupení s vůdcem a jeho pohůnkem Faltýnkem. To by vypadalo špatně v médiích. Právě proto se jednou za čas sejdeme, zvolíme si Babiše a Faltýnka, po volbě se v bufáči zadarmo nažereme Kosteleckých uzenin a pak jdeme domů. Dá se to vydržet. Děláme to samozřejmě pro dobro České republiky,“ okomentoval dění na sněmu, který si nepřál být jmenován.

Donutili mě

Jak je již na podobných akcích ANO zvykem, k tanci a poslechu zahrál Michal David a ti nejmenší delegáti se mohli venku projet na poníkovi z Čapího hnízda, které není Babiše, ale shodou okolností ty zvířata z farmy z nějakého důvodu vždy někdo doveze tam, kde jsou potřeba.

I sám staronový Babiš Andrej Babiš si ještě před samotnou volbou neodpustil dlouhý proslov. Nastínil svou vizi (tedy nekecat a makat) a potom hodinu a půl hovořil o tom, že úplně všechno na světě je kampaň.

Na závěr svého emotivního proslovu, během kterého třikrát pohnul koutky do náznaku úsměvu, všem přítomným prozradil, že do politiky nechtěl a že ho k tomu donutili.

„Oni mě donutili,“ tvrdil doslova. Myslel tím všechny ty Bémy, Kalousky, Topolánky a podobnou svoloč, která rozkradla celou Českou republiku.

Úplně nejlíp

Když Andrej Babiš po deváté připomněl, že do politiky nechtěl, nezapomněl zdůraznit, že potřebuje, aby byl vedle něho zvolen ještě jeho vodonoš Faltýnek.

„Trvám na tom. Jinak bude zle,“ přátelsky poradil delegátům, koho mají volit.

Jak Babiš pravil, tak se také stalo. On i Faltýnek byli znovu zvoleni do čela hnutí, takže jim nic nebrání pokračovat ve státotvorné činnosti.

„Já věděl, že to Andrej dokáže,“ radoval se volič Andreje Babiše (respektivfe ANO), který spolu s ostatními podporovateli vyšel do ulic slavit.

„Teď už bude úplně nejlíp,“ zamáčkla slzu paní Jarmila, volička ANO, která tak dlouho věřila, až nakonec uvěřila. Věřme tomu, že se paní Jarmila nemýlí a opravdu teď už bude nejlíp.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je, že se Babiš po období, kdy lovil levicové voliče, znovu vydal na lov pravicových voličů.