Britská herečka Diana Dors

Britská herečka Diana Dors Zdroj: Vintag.es

Britská herečka Diana Dors
Britská herečka Diana Dors
Britská herečka Diana Dors
Britská herečka Diana Dors
Britská herečka Diana Dors
29
Fotogalerie

Diana Dors: Blonďatá sexbomba, která se měla stát britskou Marilyn Monroeovou

Když se v padesátých letech svět zamiloval do Marilyn Monroeové, mnoho mladých hereček chtělo následovat její kariéru. Stejně tak i mladá britská dívka rodným jménem Diana Mary Flucková. Do hereckého světa se zapsala jako Diana Dors a Britové tak dostali svoji vlastní verzi Marilyn Monroeové.

Diana Dors se narodila 23. října 1931 v anglickém městě Swindon. Ona sama i její matka při těžkém a rizikovém porodu téměř přišly o život. Vlivem tohoto nepříjemného zážitku opatřila maminka svoji dcerku vším, nač si vzpomněla. Byla zahrnuta hračkami, oblečením a vůbec vším, co si přála. A samozřejmě si často přála navštěvovat kina.

I toto přání jí maminka samozřejmě vyplnila a u malé Diany se téměř okamžitě zrodila obrovská láska ke stříbrnému plátnu. V tomto období zároveň začíná navštěvovat různé herecké a taneční kursy pro děti. Celé své dospívání netoužila po ničem jiném než odejít do Spojených států a stát se slavnou hollywoodskou hvězdou. Později se v rozhovorech ráda svěřovala, že se herečkou toužila stát již od svých tří let.

Diana byla vždy vyspělejší než dívky v jejím okolí. Již ve 12 letech vypadala o pár let starší, a to jak fyzicky, tak i duševně. Své chování samozřejmě často odkoukala od svých idolů ze stříbrného plátna a snažila se je napodobovat.

O rok později přichází její první veliká herecká šance. Poté, co se zúčastnila místní soutěže krásy, všimli si jí lidé kolem divadla v jejím rodném Swindonu a dostala několik menších rolí. Zároveň s tím byla také přijata na studium herectví na londýnské Akademii hudby a divadelních umění.

Poprvé si ve filmu zahrála v roce 1947 ve snímku Code of Scotland Yard. Dianě tehdy nezáleželo na tom, že to byla malá role ve snímku, jenž se obešel bez většího zájmu. Bylo jí 16, hrála ve filmu a to pro ni znamenalo vše. V témže roce následovaly ještě dvě další filmové role. Další rok již pro ni znamenal úspěch. Dostala roli ve filmovém zpracování slavného románu Charlese Dickense Oliver Twist. Během následujících let si zahrála v několika desítkách filmů. Británie tak dostala svoji vlastní obdobu americké Marilyn Monroeové. Jako významná britská osobnost byla vyobrazena i na slavném albu The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Podobně jako její americká verze však neměla dlouhý život. V roce 1984 během natáčení snímku Steaming jí lékaři diagnozovali rakovinu. Tento film se tak zároveň stal jejím posledním. Diana Dors zemřela 4. května 1984 ve věku pouhých 52 let.