Zdroj: Crystalis

Seznamte se s druhy aquamatů - nápojových automatů na vodu!

Aquamat je zařízení, se kterým jste se ve svém životě již pravděpodobně setkali. Zvláště pak v dnešní době, kdy se stávají oblíbeným trendem. Velmi praktické využití mají zejména v kancelářích, veřejných prostorech ale i domácnostech - své místo si zkrátka najdou téměř kdekoliv.

Na trhu jsou v současnosti k dispozici nejrůznější modely se specifickými funkcemi, designem a ergonomickými vlastnostmi. A právě proto je třeba předem vědět, který druh je pro vás tím pravým.  

Pramenitá voda CrystalisPramenitá voda Crystalis | Crystalis

Obecně jsou ale nápojové automaty na vodu velmi dostupné. A to i cenově. Pojďme se proto nyní podívat jak jednotlivé zařízení fungují. V základu je rozdělujeme na:

·        výdejníky na vodovodní řad

·        výdejníky na barely

·        výrobníky sodovky

Výdejníky na vodovodní řad

Základním mechanismem těchto výdejníků je napojení přímo na vodovodní potrubí. To mimo jiné znamená, že se v tomto případě čerpá voda kohoutková. Použití vodních filtrů je proto nezbytné. Proč? Tato voda pochází z povrchových zdrojů. Mimo to, že může obsahovat pevné nečistoty, je také v čističkách vystavena dezinfekci chlorem – ten z ní odstraňuje toxické látky a bakterie. To všechno se následně může projevit na její celkově kvalitě. Filtrační zařízení ve watercooleru všechny nežádoucí látky zachytí a vodu učiní krystalicky čistou.   

Výdejníky na barely

Zdrojem tohoto zařízení je barel s pitnou vodou. Výhodou je, že není potřeba využívat vodní filtry. Pramenitá voda od osvědčených dodavatelů je totiž skutečnou zárukou kvality. Pro lidský organismu znamená přidanou hodnotu z důvodu vyváženého minerálního složení – bohatého na vápník a hořčík.

Výdejník barelové vodyVýdejník barelové vody | Crystalis

Samotný barel má objem 18,9l a je zcela vratný. To je samo o sobě významným opatřením v otázce redukce plastů.

Výrobníky sodovky

Jak už je z názvu patrné, tyto výdejníky jsou vybaveny zásobníkem na perlivou vodu. Jedná se tak o zajímavou alternativu pro všechny příznivce bublinkových nápojů. Výrobník sodovky ale samozřejmě disponuje všemi standardními funkcemi včetně stáčení vody neperlivé.

Zajímá vás více? Přejděte na http://www.crystalis.cz/.