Zdroj: pixabay

Dovolená v roce 2019, aneb které destinace budou letos nejpopulárnější?

Cestování je díky aktuálnímu ekonomickému růstu stále dostupnější, a tak se nelze divit, že u nás stále přibývají nové nabídky na zajímavé turistické destinace. V tomto článku vám přinášíme několik tipů na destinace, které se budou v roce 2019 řadit mezi ty nejpopulárnější.

Exotické Kapverdské ostrovy

Kapverdy jsou ideálním místem na dovolenou, a to takřka po celý rok. Průměrná roční teplota se zde pohybuje na 25 až 30 stupních Celsia, přičemž Kapverdské ostrovy jsou věhlasné zejména pro své pláže. V současné době se létá především na ostrovy Sal a Boa Vista, avšak lze předpokládat, že turistický ruch se rozvine i na dalších ostrovech. Kapverdy turistům nabídnou relaxaci v luxusních hotelových resortech, mohutné písečné pláže, a především přátelskou atmosféru v duchu „no stress“, neboť přesně to je motto Kapverdských ostrovů.

Dosud neobjevený Marmaris

Marmaris je často nazýván perlou Turecka, a to zcela právem. U nás je toto letovisko poměrně málo známé, avšak vyplatí se si objednat dovolenou právě sem. Letovisko se nachází v rozsáhlé laguně s tyrkysově modrou vodou a je obklopeno četnými zelenými kopci. Pláže jsou zde písčité, přičemž většina hotelových komplexů je zde převážně čtyř – či pětihvězdičkových. Nejedná se však o pouhé turistické letovisko, na Marmarisu můžete rovněž podniknout četné výlety. Nabízí se zde například návštěva osmanského hradu, lodní výlety, výlet k lýkijským hrobkám, jež jsou vytesané do skal, nebo můžete podniknout výlet i do nedalekého Pamukkale.

Prosluněná Gran Canaria

Gran Canaria je třetím největším ostrovem Kanárských ostrovů, přičemž se dlouhodobě řadí k těm nejpopulárnějším turistickým destinacím. Gran Canaria vás okouzlí zlatavými plážemi a bohatým nočním životem. Celý ostrov je přirovnáván k malému světadílu, neboť zde zažijete téměř všechna roční období. Jih ostrova je prosluněný a jsou zde rozlehlé písečné duny, ve středu ostrova jsou naopak mohutné hory, přičemž nejvyšším vrcholem je zde „Pico de las Nieves“ s neuvěřitelnou výškou 1949 metrů nad mořem. Sever ostrova je naopak proslulý svými plantážemi a hlubokými údolími. Tyto rozdílné klimatické podmínky činí z Gran Canarie ideální místo pro pěší túry a zajímavé výlety.

Rada na závěr

Ať již vyrazíte na dovolenou kamkoliv, nezapomeňte si s sebou přibalit vhodné cestovní pojištění. Jak je známo, Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC) platí pouze na území Evropské Unie a vztahuje se pouze na poskytnutou zdravotní péči v zahraničí. Kvalitní cestovní pojistka vás však zajistí nejen pro případ nemoci či úrazu, ale bude zahrnovat pokrytí i jiných nenadálých situací jako je například ztráta cestovních dokladů, zpoždění letu či poškození vašich zavazadel.