Setkání herce Pierce Brosnana s hudebníkem Michalem Dvořákem

Setkání herce Pierce Brosnana s hudebníkem Michalem Dvořákem Zdroj: archiv Michala Dvořáka

Vivaldianno Reloaded: Celosvětově úspěšná show v novém, i s hlasem Pierce Brosnana

Světová hudební show Vivaldianno, jež vznikla v ČR a slaví úspěchy napříč kontinenty, se vrací v nové verzi nazvané Vivaldianno Reloaded. Nový vizuální koncept překonává původní úspěšný projekt hudebníka a skladatele Michala Dvořáka. Po třech letech světového turné, kdy Vivaldianno slavilo úspěchy ve více než třiceti světových metropolích a kdy jej vidělo více než 150 tisíc diváků, pokračuje s novou tváří dál.

„Za tu dobu prokázal projekt svou životaschopnost na všech kontinentech a v odlišných kulturách. Barokní hudba v rockovém pojetí na pozadí nejnovějších technologií fascinuje po celém světě a přirozeně představuje nejen mladým posluchačům klasickou hudbu v moderní nadčasové podobě. Původní příběh jsme výtvarným pojetím a nejmodernějšími technologiemi posunuli o level výš a já se nemůžu dočkat reakcí domácího publika,” říká Michal Dvořák, autor a producent projektu.

Nové 3D projekce a vizuální pojetí připravili umělci z týmu NMDS, kteří show dopilovali do hypnotické podívané. Koncepčně je představení kompaktnější a ještě více strhující. Vizuální část je kompletně přepracovaná. Show ovlivní lightdesign scény, nově doplněné o lasery. Důraz je kladen na zrcadlení krásy baroka, Benátek, vizualizaci hudby a prostor pro divákovu imaginaci. Posilujeme 3D efekty, tanec a interaktivní projekce.

Smyčcové kvarteto, tanec i laserové technologie

Koncertní show vypráví příběh barokního génia Antonia Vivaldiho. Za mysteriózním libretem stojí úspěšný spisovatel, textař a dramatik Tomáš Belko, mimo jiné kreativní ředitel Ogilvy & Mather Prague. Exkluzivním hostem multimediální show je hollywoodská hvězda Pierce Brosnan. Představitel agenta 007 namluvil spolu s dalšími slavnými herci hlavní roli v příběhu. „S Piercem Brosnanem jsem se setkal na přelomu roku v Los Angeles, kde proběhlo i samotné natáčení. Pierce je neskutečný profesionál a zároveň velmi přátelský a milý člověk. Dokonce uvažuje, že se přijede v květnu podívat na premiéru naší show do Prahy,“ dodává Michal Dvořák.

Do roku 2019 vstupuje Vivaldianno Reloaded s novým hvězdným obsazením. Autora a producenta Michala Dvořáka, člena skupiny Lucie, doplní špičkoví mladí hudebníci, jakými jsou například koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička, populární violoncellistka Terezie Kovalová a další čeští i zahraniční sólisté. Art-rockovou energii dodává smyčcové kvarteto, elektrické a akustické kytary, perkuse, etnické nástroje a bicí nástroje. Show využívá nejmodernějších světelných a laserových technologií. Hudební a obrazový zážitek umocňují úchvatní zrcadloví lidé Mirror Family a působivá taneční choreografie.

Vivaldianno Reloaded se premiérově představí se svou emocemi a moderními technologiemi nabitou 3D koncertní show v roce 2019 v Bratislavě 10. 4. v Incheba Aréně, v Brně 12. 4. v Hale Vodová, v Praze v O2 aréně 1. 5. a v Třinci 3. 5. ve Werk Aréně. Třinecký koncert je rozšířen o komorní smyčcový orchestr, složený z hráčů Janáčkovy filharmonie Ostrava. Vivaldianno Reloaded dále pokračuje do světa. Plánuje více než 50 koncertů na všech kontinentech.