Rozhovor andělů

Rozhovor andělů Zdroj: Christy Lee Rogers/Ignant

Evoluce
Modrá iluze
Víra
Probuzení
Zjevení
13
Fotogalerie

Poznáte malbu od fotografie? Skvělá hra se světlem vytváří moderní baroko, podívejte se

Většinou se setkáme spíše s malíři, kteří se snaží napodobit fotografii. Christy Lee Rogers volí opačnou taktiku, fotkou se snaží přiblížit malbě, a některá její díla jsou od ní skutečně k nerozeznání.  Christy Lee Rogers, americká podvodní fotografka, využívá vlastností vody pro tvorbu fotografií, jež se podobají barokním šerosvitovým obrazům. Ukázku z kolekce Muses si můžete prohlédnout v galerii.

Když zapadá slunce, Rogers a její modelové se pouštějí do práce. Fotografka využívá posledních paprsků světla, aby pod vodou vytvořily efekt barokního šerosvitu. Rogers však nevytváří barokní snímky jen světlem a barevností. Objekty jejích fotografií působí vzdušně až nehmotně, a díky vlastnostem vody se i volné drapérie chovají tak, jak je malovali barokní mistři.

„Tyto snímky představují jemné a výjimečné místo, o němž věřím, že existuje. Člověk tam může být volný, nechat všechno plavat a jen pozorovat krásu okolo sebe,“ vysvětluje Rogers svou práci. Její fotografie použila třeba divadelní scéna Angers-Nantes Opéra ve Francii k propagaci sezóny 2013/2014.