Festival Sziget 2018

Festival Sziget 2018 Zdroj: Rockstar Photographers

Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
38
Fotogalerie

Sziget 2019: Poslední šance pro české talenty: Vyhrajte soutěž a staňte se hvězdou festivalu

Pokud si myslíte, že máte hudební talent, nebojíte se výzev a chtěli byste si v létě užít pořádnou jízdu, máte do konce února šanci přihlásit se do zajímavé soutěže a získat možnost zahrát si na jednom z nejprestižnějších festivalů Evropy. Pokud do zítřka, tedy do 28. února pošlete přihlášku do soutěže Jednou ranou na Sziget, budete vybráni do finálového kola a v něm přesvědčíte o svých kvalitách diváky finálového květnového koncertu, získáte exklusivní odměnu – zahrajete si na srpnovém festivalu Sziget 2019 v Budapešti. Spolu s vámi vystoupí například i Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix, Post Malone, James Blake nebo Franz Ferdinand a stovky dalších.

Do soutěže pro kapely a hudebníky z České republiky, která je rozdělena do dvou kol, se mohou přihlásit interpreti a kapely v širokém žánrovém rozpětí, od alternativy přes rock až po elektronickou hudbu, a to do 28. února. Podmínka účasti v soutěži je jednoduchá – zapojit se mohou interpreti s trvalým pobytem v ČR, nebo kapely s více členy splňující tuto podmínku ze 75 procent.

Porota ve složení Leila Chadalíková (Reflex), Zdeněk Neusar (Frontman CZ), Přemysl Štěpánek (Sziget), Michaela Tučová (Sziget - CZ), Silvia Turnerová (Sziget - SK), Jan Balušek (Musicserver) a David Peltán (Kulturne.com do 12. března vybere tři kapely, které postoupí do finálového kola soutěže. Vybranou trojici finálových kapel čeká koncert, který se uskuteční 15. května v Café V lese, kde bude vyhlášen i vítěz soutěže. Vítěze vyberou návštěvníci koncertu – každý návštěvník koncertu s platnou vstupenkou bude moci hlasovat pro svého favorita.

“Snažíme se dát příležitost mladým a talentovaným kapelám, které mají ambice se ukázat i na zahraniční scéně. Neomezujeme soutěž žádným žánrem, je otevřena všem, ale kvalita a šance mezinárodního uplatnění v budoucnu bude pro postup do finále rozhodujícím faktorem.” říká zástupce festivalu Sziget Přemysl Štěpánek.

Jak se přihlásit?Pošlete email nasoutez@szigetfestival.cz(do 28. 2. 2019), který bude obsahovat: název kapely, link na jeden videoklip, odkaz na webovou prezentaci a samozřejmě kontakt na zodpovědného zástupce kapely.

Kompletní znění pravidel a termíny najdete na webu soutěže >>>

Obrovská party na legendárním Ostrově svobody

Dvacátý sedmý ročník festivalu Sziget se jako každý rok uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru Budapešti od 7. 8. do 13. 8. 2019. Na jeden týden v srpnu se promění ostrov v srdci maďarské metropole na legendární Ostrov svobody a přivítá Szigeťany z více než 100 zemí světa. Během festivalu se odehraje více než 200 koncertů a stovky dalších vystoupení divadel a umělců z celého světa, a to na více než 50 místech celého areálu. Obrovský ostrov s denní kapacitou areálu přes 85 000 návštěvníků nabízí nadstandardní komfort všem Szigeťanům a v posledních letech je řada jednotlivých dní festivalu vyprodána.

Festival Sziget nedávno získal na European Festival Awards 2017 již podruhé cenu v kategorii Line – Up of the Year. Porazil tak 10 nejlepších evropských festivalů, mezi nimiž bylo i Glastonbury, Roskilde a Lollapalooza. Více informací o festivalu najdete na www.szigetfestival.com/cz/.

Doposud oznámený line-up pro Sziget 2019 najdete na webu festivalu >>>