Zdroj: Vertical Entertainment

4
Fotogalerie

Mrazivá pomsta aneb Fargo na druhou

Když bylo režiséru Hansovi Petterovi Molandovi nabídnuto, aby natočil remake svého norského krimimálního thrilleru z roku 2014 - Boj sněžného pluhu s mafií, neváhal ani minutu.

Směsice pomsty, násilí a černého humoru sklidila tehdy nadšené kritiky a není tomu jinak ani v případě americké verze. Snímek Mrazivá pomsta, který pod tímto názvem vstupuje do českých kin 21. února, již sbírá nadšené ohlasy od mnoha zahraničních novinářů.

Vítejte v Kehoe, lyžařském středisku resortu Colorado Ski. Je 10 stupňů pod nulou a teplota klesá. Bezúhonný otec Nels Coxman, uznávaný člen místní komunity a řidič sněžného pluhu v podání skvělého Liama Neesona, právě získal ocenění „Občan roku.“ Když Nels zrovna nepracuje ve své malé firmě, vede obchůdek v malém idylickém srubu v horách, kde žije ve šťastném manželství se svojí ženou Grace (Laura Dern) a v přátelském vztahu se svým dospělým synem Kylem (Micheal Richardson, skutečný syn Liama Neesona a Natashi Richardson). Místní policie, nepřivyklá velkým případům, podřimuje. Pak je na objednávku psychotického drogového bosse Vikinga zavražděn právě syn Nelse Coxmana. Nels, poháněn, vztekem, vyzbrojen těžkou technikou a vybaven představami o vraždách vyčtenými z detektivního románu, vyráží zlikvidovat muže, který je za smrt jeho syna zodpovědný.

Jak už to bývá, nic nejde podle plánu. Vlna násilí se šíří, dříve klidné, sněhobílé městečko Kehoe se obléká do šarlatu krve.

Strhující film s prvky noir se odlišuje od jiných rutinně zjednodušených remaků temným komediálním tónem a umocněním pocitu mrazivého chladu. “Film má být opravdově hrůzný a tragický, ale také k pousmání, k smíchu – stejně jako život,“ dodává Moland.

Autor: Eva Teglová / Vertical Ent/,  Jan Caedmon Kuchař