Valné shromáždění OSN nás konečně ocenilo. Jen ale do sezónních slev.

Valné shromáždění OSN nás konečně ocenilo. Jen ale do sezónních slev. Zdroj: ČTK

OSN vyčíslila cenu lidského života podle národnosti, rasy a věku. Nejdražší je malé bílé dítě z USA

Jakou má cenu lidský život? Touto otázkou se zabývá lidstvo již dlouho. Dalo by se říci, že lidský život se nedá vyčíslit, a tak tomu i bylo. Dříve. Nyní žijeme v době, kdy se dá vyčíslit všechno, i cena lidského života. Organizací, co to zvládla, se stala OSN, která nejenže vyčíslení lidského života zaštítila, ale i rovněž zaplatila. 

Tým několika vědců, ekonomů a finančních analytiků z celého světa vypracoval po dvou letech důkladné analýzy a průzkumu první lidský ceník. Ukázalo se totiž, že lidé si nejsou rovni a ne každý život má stejnou cenu. To samozřejmě není tak překvapující, stejně tak i konkrétní rozdělení lidí podle ceny.

Jak se dalo čekat, nejdražší je život malého bílého heterosexuálního dítěte z USA. „Na podobnou úroveň můžeme přidat ještě děti z Velké Británie, Austrálie, Německa a Francie,“ dodal John Brown, tajemník OSN pro věci ceny lidského života. Pokud zemře bílé heterosexuální dítě z USA (případně z Velké Británie, Austrálie, Německa a Francie) jedná se o mediálně nejzajímavější tragédii, která je vyčíslena na sto miliónů dolarů.

Kolik stojí Evropan?

V závěsu za dítětem z USA jsou potom bílé děti z dalších vyspělých zemí, jako je Dánsko, Rakouskou, Švédsko nebo například Finsko. Českou republiku zde nehledejte. Malé bílé děti z České republiky mají menší hodnotu. Nemusíme však smutnit, i naše bílé heterosexuální děti mají vysokou hodnotu.

OSN vyčíslila hodnotu našich dětí na padesát miliónů dolarů, popřípadě dvě tuny plastových víček, což je v celosvětové konkurenci velmi solidní umístění. Samozřejmě že cena dětí se pohybuje rovněž podle věku a roztomilosti. Čtyřletá roztomilá holčička má větší cenu než zauhrovaný pubertální klacek, jenž se fláká s pochybnou partičkou a chlastá víno v parku.

Klesá cena s věkem?

Cena dospělých se rovněž odvíjí od rasy, náboženství, věku a mediální zajímavosti. Nejméně cenný lidský život je tedy logicky postarší muž či žena odněkud z Afriky anebo z arabské země. Mediální zajímavost těchto osob je naprosto minimální, od čehož se odvíjí i cena jejich životů. Podle OSN má cena jednoho Keňana ve středních letech hodnotu hrsti rýže.

„Nějací černoušci v Africe nikoho nezajímají,“ povzdechl si John Brown a ukazoval to na příkladu, kdy v Keni během týdne zemřelo vyhladověním pět tisíc dospělých i dětí, přičemž v tentýž den v USA střelec zastřelil ve škole dva žáky a jednoho učitele.

Kontaktujte svého óeseňáka!

Pět tisíc mrtvých černoušků v Keni dostalo v médiích minimální prostor a během půl dne už toto téma nikoho nezajímalo, zatímco střelba ve škole USA rezonovala několik týdnů celou společností v celém světě a každý měl nutkání se k tomu vyjádřit. Pokud by vás zajímalo, jakou cenu má zrovna dnes váš život, můžete se podívat na internetové stránky OSN, popřípadě můžete kontaktovat svého zástupce v OSN.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však jsou mrazy, které paralizovaly Středozápad USA.