Video placeholde

Čtvrt miliardy pro Freddieho. Snímek Bohemian Rhapsody se stal nejvýdělečnějším filmem v Česku

Film Bohemian Rhapsody za 14 týdnů promítání v České republice vydělal 222,6 milionu korun, čímž překonal dosud nejvýdělečnější snímek v českých kinech Avatar. Jeho tržby jsou 219,6 milionu korun. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila Unie filmových distributorů. Film o skupině Queen a jejím zpěvákovi Freddiem Mercurym, který tvůrcům vynesl Zlatý glóbus za nejlepší drama a zlatou sošku glóbu pro nejlepšího herce (Rami Malek), v Česku v kinech vidělo 1,43 milionu diváků.

Snímek nazvaný podle jedné z nejznámějších písní skupiny zachycuje život extravagantního frontmana Queen od jejího založení až po slavný koncert Live Aid. Film mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny a často napjaté vztahy v kapele, kterou vedle Mercuryho tvořili kytarista Brian May, bubeník Roger Taylor a baskytarista John Deacon. Nejvíce prostoru je však věnováno Mercurymu, jeho rozpolcené osobnosti i jeho komplikovaným vztahům s rodinou a životnímu vystřízlivění poté, co onemocněl AIDS.

Britsko-americký film v aktuální víkendové návštěvnosti kin v Česku na druhé místo odsunula komedie režiséra a scenáristy Martina Horského Ženy v běhu. Film vypráví o běhu matky a jejích tří dcer za rodinným štěstím a splněním přání jejich zemřelého otce. O premiérovém víkendu přilákal do kin téměř 178.000 diváků, kteří v pokladnách nechali bezmála 27 milionů korun.

Na třetí místo z druhého klesl americký rodinný film Psí domov, který dva týdny po premiéře vidělo 65.000 lidí a na tržbách celkem vydělal 9,2 milionu korun. Na čtvrtém místě si také o jednu příčku pohoršila animovaná komedie Raubíř Ralf a internet. Videoherní záporák Ralf a jeho malá kamarádka Vanilopka von Šmak za měsíc přilákali do kin přes 133.000 návštěvníků. Na pátém místě vstoupil do žebříčku americký thriller Úniková hra, na který o víkend dorazilo téměř 22.000 diváků.

Z tuzemské tvorby se na konec první desítky dostala pohádka režiséra Marka Najbrta Čertí brko, kterou za deset týdnů vidělo 309.000 lidí.

Slavní Queeni v slzách: Po Mercurym přišli o dalšího člena! >>>