Video placeholde

Vteřina vysílání stála 4 miliony korun. Podívejte se na nejlepší reklamy letošního Super Bowlu

Nedělní finále v americkém fotbalu, zvané Super Bowl, patřilo tradičně k nejsledovanějším sportovním událostem na světě. Letos se na šestý triumf celku New England Patriots dívalo dle odhadů 100 milionů diváků, a tak je čas během herních přestávek velice ceněnou komoditou pro všechna marketingová oddělení. A podle toho také stojí. Třicetivteřinový spot letos firmy přišel na asi pět milionů dolarů (113 milionů korun). Dovolit si ho mohli jen ti nejsilnější hráči, kteří často sahají až k dvojnásobné stopáži a srší u toho kreativitou. Podívejte se na nejlepší reklamy.

1. místo – Hra o trůny vs. pivo Bud Light

Video placeholde
Hra o trůny a Bud Light - reklama na Super Bowlu 2019 • Facebook.com

Nejlepší reklama letošního Super Bowlu zkombinovala dvě značky. Americké pivo Bud Light, které by většina tuzemských pivomilců označila za odpornou břečku, a seriál Hra o trůny, jež se s poslední řadou vrátí 14. dubna. Ve spotu dostane rytíř reprezentující modrou pivní lahev pořádně na frak při střetu s rytířem Gregorem Cleganem, alias Horou. Minutová stopáž a drak, tady se opravdu nešetřilo na ničem.

Super Bowl 2020 v automobilových reklamách: Samojezdící Hyundai, kradené Porsche i Hummer >>>

2. místo – Stella Artois oživila Sex ve městě a Big Lebowského

Video placeholde
Stella Artois - reklama na Super Bowlu 2019 • Facebook.com

I druhé místo patří reklamě na pivo. Tentokrát Stella Artois oživila dvě kultovní postavy. Carrie Bradshawovou a Big Lebowského. Obě postavy přijdou do restaurace a místo svých oblíbených drinků (koktejlů Cosmopolitan či White Russian) objednají právě výše zmíněné pivo. A co to udělá s personálem a hosty, zjistíte ve videu.

3. místo – Mercedes, který poslechne

Video placeholde
Mercedes - reklama na Super Bowlu 2019 • Facebook.com

Jeden z mála letošních příspěvků, který vsadil na hravý tón. Spot od Mercedesu na vůz z třídy A-Class ukazuje, jak by vypadal svět, kdyby vás všechno poslouchalo tak jako jejich auto. No, ruku na srdce, svět by dopadl mnohem, ale mnohem hůř. Reklama nicméně pobaví a rychle uteče.

4. Microsoft a hluboké lidské příběhy

Video placeholde
Microsoft - reklama na Super Bowlu 2019 • Facebook.com

Tzv. HáElPéčka, neboli hluboké lidské příběhy, fungují v médiích od nepaměti. Na tuto jistotu vsadila i společnost Microsoft, která prostřednictvím příběhů handicapovaných dětí ukazuje svůj nový ovladač. V šedesáti vteřinách uvidíte tolik komplikovaných lidských životů, slz i radosti jako málokde.

5. Krása rozmanitosti s Coca-Colou

Video placeholde
Coca Cola - reklama na Super Bowlu 2019 • Facebook.com

Nápojářská firma je každým rokem přispěvatelem do ošatky nejdražších reklam světa. Letos však vsadila na jednoduchou animaci a poselství, že je jedno, kdo a kde jste, ale všichni pijeme stejnou colu. Což sice není pravda, protože v každé zemi se používají různé druhy sladidel a místní voda, ale tak to asi firma nemyslela. Fanta – jako nápoj vzniklý v nacistickém Německu – by si podobnou reklamu nemohla dovolit nikdy…