Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011

Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011 Zdroj: Sony Music

Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011
Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011
Francouzská zpěvačka Zaz
Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011
Zaz Francie zpěvačka DVD Sans Tsu Tsou 2011
8
Fotogalerie

Colours of Ostrava 2019: Na festival zamíří francouzská zpěvačka ZAZ. Přijede už potřetí

Jestli je někdo miláčkem publika festivalu Colours of Ostrava, tak právě francouzská zpěvačka ZAZ. Holka z pařížských ulic, hudebnice, která v sobě mísí francouzský šanson, cikánský jazz, swing i pop, teď na ostravském festivalu představí své nejnovější album Effet miroir (Zrcadlový efekt).

Poprvé publikum Colours uchvátila před sedmi lety. Od té doby Ostrava zpěvačku miluje a ona Ostravu také. O tom své fanoušky znovu ubezpečila v roce 2014. Bylo to těsně před tím, než vydala album Paris, které se skládalo z přezpívaných francouzských šansonů, po francouzsku oslavujících Paříž i vlast. Teď už má na kontě i desky Sur la route (Na cestě) a již zmíněnou Effet miroir.

Na novém albu je výrazná třeba píseň Qué vendrá (Co přijde), které nechybí typický „zazovský“ rytmus, ale i emotivnější Demain c’est toi (Zítra jsi to ty), která je typově podobná třeba proslulé Éblouie par la nuit (Oslněná nocí). „Cokoliv ve světě vidíme, je vlastně jenom naše vlastní vize, zprostředkovaná vlastní optikou, určená tím, co máme rádi, co nenávidíme, co nás rozhněvá, co dokážeme vytvořit. Když se koukáme kolem, často vidíme sami sebe,“ vysvětluje zpěvačka název nového alba.

Živé koncerty ZAZ nejsou tak oblíbené jen kvůli hudbě, ale i kvůli energii, kterou zpěvačka vyzařuje. Jak ve svých písních tak mezi nimi se vyjadřuje k dění ve světě, projevuje hluboké sociální cítění, trvá na svých humanistických hodnotách a zabývá se otázkami ekologie. Každý koncert doprovodí poučným příběhem nebo inspirativní myšlenkou.