Jaromír Soukup, generální ředitel TV Barrandov

Jaromír Soukup, generální ředitel TV Barrandov Zdroj: Reprofoto TV Barrandov

Soukup ruší své politické diskusní pořady. Okamura tak bude muset chodit do Soudkyně Barbary

Barrandov je jediná televize, do které chodí Tomio Okamura diskutovat. Je to dáno tím, že je jako jediná stanice neúplatná, vyvážená a objektivní, ale především tím, že tam Okamura může sypat jeden populisticko-demagogický blábol za druhým, aniž by ho moderátor vystavil jakékoliv konfrontaci s opačným úhlem pohledu, respektive s pravdou. S tím je ale konec. Jaromír Soukup hodlá zrušit své politickodiskusní pořady. Je to dáno tím, že sám zakládá politické hnutí LIST (Liberální Inteligentní Strana Tomiojevhajzluseberumuvoliče).

Ostřílený multimoderátor Jaromír Soukup nestojí o konfrontace se svými přáteli Okamurou nebo Zemanem, takže diskuse bývají pro jeho oblíbené politiky příjemné a otázky mu jdou tak říkajíc na ruku. Po oznámení plánovaného konce Soukupových politickodiskusních pořadů se ale vše změní. Soukup už jako politik a budoucí minimálně premiér – ne-li císař – České republiky (potažmo císař republiky Jaromíra Soukupa) nemá zapotřebí diskutovat s jinými politiky. V úvahu tak zůstává pouze formát, kdy bude Jaromír Soukup diskutovat s Jaromírem Soukupem. Tento pořad výhledově ponese název Soukup Jaromíra Soukupa a podle všeho bude nasazen až na začátku podzimu.

Soudce Okamura

Co ale bude s nebohým Okamurou. Jelikož Barrandov již nebude vysílat politickodiskusní pořady, ve kterých byl Okamura hostem obden, protože za prvé je Okamura Soukupův známý, ne-li přímo přítel a za druhé normální politici, ze kterých nemají lidi srandu, Soukupovi do pořadů nechtějí chodit. Jasně, že Tomio Okamura má silnou pozici na YouTube, kam nahrává svá prohlášení. Nicméně to není úplně ono. Televize je přeci jenom televize a možnost „konfrontace“ s dalšími osobami během diskuse dodává Okamurovi na věrohodnosti. Je to logické. Předvedu na dvou příkladech:

Okamura ve videu na YouTube hledí do kamery a říká: „Zastavil jsem islám a jsem největší žijící Čech.“

Okamura v pořadu, kdy se ho moderátor ptá: „Pane Okamuro, je pravda, že jste zastavil islám a jste zároveň největší žijící Čech?“ Okamura skromně: „Máte pravdu, pane redaktore.“

Vidíte ten rozdíl? Když to o sobě bude tvrdit Okamura, nemá vyjádření takovou váhu, jako když se ho na to zeptá moderátor. Tomio Okamura televizi potřebuje. Takovou televizi, kde ho mají všichni rádi a jdou mu na ruku. Jediná taková televize je Barrandov, ale tam nebudou diskusní pořady s politiky. Co teď? Naštěstí je TV Barrandov zásobárnou obskurních pořadů všeho druhu.

„Ano, máme od léta nasmlouvaného pana Okamuru na natáčení Soudkyně Barbary. Původně trval na tom, že bude pořadem provázet a že se pořad přejmenuje na soudce Okamuru a on bude vynášet soudy nad společností, imigranty a sluníčkáři, nicméně po vzájemné domluvě se uskromnil a přijal role advokátů, případně obžalovaných. V každém díle tak bude jednu z klíčových rolí hrát Tomio Okamura,“ potvrdila Magda Nývltová, dramaturgyně pořadu Soudkyně Barbara.

Zdá se tedy, že vše nakonec dobře dopadlo. Tomio Okamura sice již nebude hostem politických diskusních pořadů, ale z televizních obrazovek nezmizí. Za zastavení islámu a diktátu Evropské unie bude bojovat v Soudkyni Barbaře.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je nové politické hnutí Jaromíra Soukupa.