Video placeholde

Škodovka chystá nové malé SUV se jménem od Inuitů. V celé kráse se ukáže v Ženevě

Nové SUV značky Škoda se bude jmenovat Kamiq. Škodovka tak zůstává věrna nastolené filosofii názvů SUV se shodným úvodním a závěrečným písmenem, v tomto případě K a Q. Kamiq se tak stane nejmenším členem rodiny, jíž doplňují ještě Karoq a Kodiaq. Stejným názvem Kamiq přitom automobilka použila už dříve u auta výhradně pro čínské zákazníky.

Hodně se spekulovalo o tom, že se nejmenší SUV Škodovky bude jmenovat Kosmiq, což byl jeden z názvů, které si mladoboleslavská automobilka nechala v nedávné době registrovat, stejně jako Anuq nebo Eniaq. Na seznamu registrací nechybělo ani jméno Kamiq, avšak pod tímto názvem byl již představený crossover pro čínské zákazníky. Nakonec se ale právě takto bude jmenovat i novinka připravovaná pro Evropany.

Autosalon Ženeva 2020: Vše, co potřebujete vědět >>>

A kde se vlastně název Kamiq vzal? Pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Doslova prý popisuje stav, kdy něco přirozeně a za všech okolností padne jako ulité. Zatím toho o novince vycházející z konceptu Vision X příliš mnoho nevíme, nicméně Škoda říká, že se můžeme těšit na auto pojící agilitu a jízdní vlastnosti kompaktního vozu s klasickými přednostmi SUV. 

Světová premiéra Kamiqu se odehraje v březnu na ženevském autosalonu.

Cesta na ženevský autosalon 2020: Autobusem, vlakem i letecky >>>

Více se o novém autu od Škody dočtete na webu AUTO.CZ >>>

Vše o autosalonu v Ženevě 2020 se dozvíte zde>>>