Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Za gáži 800 tisíc korun měsíčně měl kouč Pavel Hapal napravit škody, které na Spartě napáchal Andrea Stramaccioni s platem šestkrát vyšším.
Na nové angažmá Andrea Stramaccioni po konci ve Spartě stále čeká
Baník - Sparta
Fanoušci Sparty
5
Fotogalerie

Sparta hlásí rekordní ztrátu: půl miliardy padlo na platy trenérů i hráčů

Hospodaření fotbalové Sparty za sezonu 2017/2018 skončilo bezprecedentní ztrátou; nepovedený soutěžní ročník se uzavřel mankem 723,8 milionu korun. Na klubovém webu teď Pražané výsledky hospodaření podrobně popsali.

Na tuhle sezonu by na Letné asi nejraději zapomněli: ambiciózní pražský klub s obrovským rozpočtem skončil v lize až pátý. Neuspěl ani v Evropské lize, po dvou porážkách s CZ Bělehrad vypadl hned v úvodním předkole. V domácím poháru Sparta vypadla po penaltovém rozstřelu s Baníkem už v osmifinále.

Reality show: Výměna trenérů 

Neúspěšný kouč Andrea Stramaccioni přišel v březnu 2018 o trenérský post. Než ho nahradil ho Pavel Hapal, stihl třiačtyřicetiletý italský kouč investovat velké peníze do posil, které se neosvědčily: „Očekávané saldo z transferů činilo při sestavování finančního plánu +100 milionů korun, ve výsledku však dosáhlo záporné hodnoty 155 milionů korun,“ stojí ve zprávě na klubovém webu. „Jednalo se zejména o důsledek obměny kádru, v průběhu letní přestávky v roce 2017 přišli například Marc Janko, Tal Ben Chaim, Rio Mavuba či Jonathan Biabiany.“ Během letní přestávky přišlo do Sparty celkem jedenáct nových fotbalistů, v zimě pak mužstvo doplnili ještě Nicolae Stanciu nebo Guélor Kanga.

Více informací o sparťanském finančním debaklu si přečtěte ZDE >>>