O 34 let později

O 34 let později Zdroj: Alex Bartsch

O 12 let později
O 12 let později
O 17 let později
O 18 let později
O 28 let později
29
Fotogalerie

Místa z obalů slavných LP desek tehdy a teď: Fotograf strávil 10 let tvořením této galerie

Milovník reggae Alex Bartsch se rozhodl vzdát čest svým hudebním idolům tím, že prolnul obaly vinylů se současným stavem původních lokací, na nichž byly vytvořeny. Poprvé tak učinil s LP Brixton Cat od Joe’s All Stars. A výsledek ho zaujal natolik, že podobných snímků nakonec vytvořil více než padesát.

„Fotografie na přebalu desek většinou zůstávají jen tím obalem. Nikdo o nich nepřemýšlí z hlediska místa, na kterém vznikly. Zachycení dané scény z širšího úhlu a odhalení toho, co samotný přebal obklopuje, mi pomohlo se přenést v čase a nasát atmosféru tehdejší doby. A to se doufám povede i dalším lidem,“ uvedl v rozhovoru pro underground-england.co.uk Alex Bartsch.

Původní lokace nejčastěji odvodil z textu na přebalu. Mnoho desek ale takřka žádnou nápovědu nenabízelo. Bartsche proto čekala i zdlouhavá detektivní práce, která ho zavedla na střechu domu v londýnské Old Street, dvorek starého činžáku ve Wembley či do předsíně chápavé rodiny žijící v Hampsteadu. S oblibou ale vzpomíná spíše na ty jednoduché případy. „Postupně jsem přišel na to, že je dobré začít tam, kde sídlilo dané hudební vydavatelství. Někdy totiž fotili hned před dveřmi na ulici,“ vysvětlil fotograf.

Na výsledek fotografovy práce se můžete podívat v naší fotogalerii: