Mezi deseti nejpřátelštějšími zeměmi se umístila i Česká republika

Mezi deseti nejpřátelštějšími zeměmi se umístila i Česká republika Zdroj: flickr

1. místo: Rakousko
2. místo: Česká republika
3. místo: Polsko
4. místo: Nový Zéland
5. místo: Tchaj-wan
20
Fotogalerie

10 nejpříjemnějších zemí světa podle turistů: Česko je mezi nimi a vedlo si skvěle

Česká republika není proslavena právě nejlepšími službami na světě, ale zahraniční turisté, kteří sem přijíždějí, si nás pochvalují. Ve velkém průzkumu známé on-line agentury Booking.com, která zajišťuje rezervaci ubytování ve více než 200 zemích světa, skončilo Česko dokonce v první desítce mezi „nejpřátelštějšími zeměmi“. Na které příčce se umístilo, se dozvíte v galerii.

Oblíbená platforma Booking.com zveřejnila své celoroční hodnocení, které provádějí lidé, již cestují po světě. Pokud jde o hodnocení velmi dobrých zařízení pro ubytování, tak vyhrála Itálie a na dalších místech jsou Španělsko, Francie, Německo, USA či Velká Británie. Ale pokud jde o přátelský přístup, tak je pořadí jiné. V něm uspěla i Česká republika.

Agentura zveřejnila také druhý žebříček, v němž cestovatelé hlasovali o konkrétní destinaci. V něm se s původním žebříčkem překrývají pouze dvě země, mezi nimi už Česká republika není. V pořadí destinací je zajímavé, že se v něm umístila řada malinkých vesniček, třeba chorvatská Slunj nebo japonská Nozawa Onsen.

Celkem se v průzkumu objevilo hodnocení různých ubytovacích zařízení v 219 zemích světa. Agentura Booking.com se věnuje on-line rezervaci ubytování a byla založena v Nizozemsku v roce 1996. Její stránka je k dispozici i v češtině. V současnosti nabízí více než 143 tisíc destinací ve 230 státech a dalších závislých území.

V galerii najdete 10 nejpřátelštějších zemí a 10 nepřátelštějších destinací na světě podle uživatelů platformy Booking.com: