Gabriela Novotná

Gabriela Novotná Zdroj: Autorevue.cz

Gabriela Novotná při přípravě na svůj druhý Dakar
Gabriela Novotná na Rallye Dakar
Olga Roučková
Olga Roučková a její navigátor Daniel Zelenka
Olga Roučková se na Dakar připravila důkladně
5
Fotogalerie

Krásné Češky Gabriela a Olga závodí na Rallye Dakar

Jeden z nejtradičnějších a zároveň nejtěžších motoristických závodů na světě odstartoval v neděli. Na závodníky z celého světa čeká deset náročných etap. Letošního ročníku se účastní 534 závodníků, mezi nimi je 10 žen, z toho dvě Češky. Gabriela Novotná a Olga Roučková. Seznamte se s nimi.

Gabriela Novotná pochází z motorkářské rodiny a jakmile dovršila jednadvaceti let, kdy české zákony umožňují získat řidičské oprávnění na motocykl bez omezení, byly její následující kroky jasné. Její první motorka byla Ducati a svůj první amatérský závod odjela na bazarové motorce KTM. Svůj loňský závod na Dakaru bohužel nedokončila, cestu jí zkřížil kámen zahrabaný v písku a po následném pádu si zlomila klíční kost. Gabriela je ale povahou dobrodruh a tak to i přes nezdar nevzdala a na startovní rošt se postavila letos znovu. 

Průběžné výsledky Rally Dakar 2020 >>>

Písek z vlasů si nyní vyčesává i Olga Roučková. Je to ostřílená závodnice, jejíž život je již přes deset let úzce spjatý se čtyřkolkami. Na té se také zúčastnila loňského ročníku, kdy se stala první Češkou, která závod dojela, a dokonce se umístila třetí v ženské kategorii. Pro letošní rok však dala řídítkám sbohem a svůj řidičský um vkládá do volantu otevřené buginy Can-Am Maverick, které s týmem přezdívají Bestie.

Více se o obou závodnicích dozvíte v článku na autorevue.cz >>>