Vykrmuje toho pána manželka, aby jí nezahýbal?

Vykrmuje toho pána manželka, aby jí nezahýbal? Zdroj: iStock.com

Překrmování mužů manželkami je skrytá forma kastrace!

Při přemýšlení o obezitě svých ženatých vrstevníků - a po obědě u jednoho z nich - jsem najednou pochopil, že oněch přes sedmdesát procent otylých mužů v české populaci není jen výsledkem jejich žravosti. Na mužské obezitě se může podílet podvědomá snaha manželek udržet si manželství.

Řada mých přátel mého věku je otylých, a to i ti, co mají velmi šlechtěné a štíhlé manželky. Pozorováním jsem zjistil, že na jejich otylosti však mají ty štíhlé manželky značný podíl - a možná to není náhoda.

Můj nejmenovaný kamarád není štíhlý, a když mě pozval na oběd k nim domů, pochopil jsem proč. Byly kotletky, vynikající, a jeho štíhlá, udržovaná, pěstěná a několikrát týdně cvičící žena nám nakládala porce. Já s kvílením a prosbami o smilování dostal jen asi dva kilogramy stravy, kamarád - pán domu - tři. A jedli jsme.

A vždycky když byl kamarád v polovině talíře, jeho útlá a zdravé výživy dbalá žena vstala, přidala mu, a navíc mu do talíře nalila sběračku vepřového sádla. Kamarád jedl, a chvílemi to působilo, jako by se sádlo z talíře rovnou přelévalo do sádlových žoků, které mu vizí z břicha. Bylo zřejmé, že jeho paní musí tu obezitu vidět - a přesto jej sádlila, až nemohl dojíst. A mě najednou napadlo, že to překrmování může být sice podvědomá, ale jasně cílesměrná činnost.

Sexualita vdané paničky...

...středního věku je tak neuvěřitelně pohodlná, snadná a bezproblémová záležitost, že to musí muže - tvory ve stavu trvalé poptávky - až bolet. Svobodná dívka, v nejhorším případě studentka do třiceti odpuzuje zodpovědného chlípníka hned natřikrát. Jednak - je příliš mladá, takže ještě nemá rozvinutou a rafinovanou sexualitu. Za druhé je svobodná, takže hrozí, že se bude chtít vdát. A konečně - což je nejhorší - nemá děti ani kariéru, takže má spoustu volného času a chce, aby ji muž po sexu bavil.

Naopak žena po třicítce, šťastně vdaná, budující kariéru, firmu a/nebo zodpovědně vychovávající dítě, má již sexualitu probuzenou, manžela už má taky, a musí brzy domů, protože má spoustu práce. Takže vdaná jen trochu udržovaná žena po třicítce je ve stavu trvalé poptávky po její osobě, a dostane-li chuť, má na rozdíl od mužů téměř vždy možnost domluvit si extramatrimoniální sex za dvě minuty.

A zodpovědná vdaná žena má v mobilu taková čísla, na která se dá v podobné situaci zavolat, nejméně tři. Proto funkce manžela přestává být primárně sexuální (sex si slušná vdaná žena snadno zařídí jinde), a primární se stává, aby manžel nosil domů peníze, spoluvychovával děti a dával dolů prkénko na WC. A jeho sexualita se stává dokonce ohroživým faktorem. Muž, jak každá vdaná žena ví, má totiž touhu rozsévače, a jak se mu manželka okouká, tak by rozséval okolo, což by narušilo stabilitu jak vztahu, tak rodinného rozpočtu. A proto je třeba podobnému vývoji bránit všemi prostředky.

Znám spoustu obézních mužů...

...s vysokou sexuální aktivitou, ale mnohem víc tlouštíků, co jim jde spíš o to žrádlo. Sex už je přestal bavit, mají pohlavní žlázy zalité tukem, a před orgasmem dají přednost bůčku. Navíc - obézní muž je většinou trochu líný (ono to dá práci s sebou pořád nosit ruksak tuku), takže se mu nechce prohánět holky.

A konečně - oni tlouštíci nejsou příliš atraktivní, tak i poptávka žen bude menší, než kdyby byl štíhlý a hezký. Podle mého názoru se proto řada manželek snaží manžela vykrmit jako pašíka, aby přestal mít roupy, koukat po holkách a potenciálně tím ohrožovat manželství. Takže ti obézní muži, které potkáváme na ulicích, možná nejsou obětí jen své žravosti, ale také dejme tomu „preventivní žárlivosti“ svých manželek.