Video placeholde

JXD na Klinice: Myšlení místních soudruhů? Co je moje, to je moje, co je tvoje, taky moje!

Poučná návštěva na tiskové konferenci ve špinavém a pokáleném brlohu zvaném Autonomní sociální centrum Klinika ukázala dávnou konstantu levice: Správný levicově orientovaný soudruh je vždy připraven bezúplatně a bez vašeho souhlasu užívat váš majetek, kdybyste však chtěl něco z majetku onoho levičáka, máte smůlu!

Dva dny před vyklizením squatu Klinika svolali tamní páchníci tiskovou konferenci, kde sdělili novinářům, že v cizím baráku mají právo zůstat, protože to mají ideologicky podložené, a rozhodnutím soudu se necítí být vázáni, protože jsou doleva. Tyto skutečnosti jsou širší veřejnosti známy, a my starší dokonce pamatujeme, kdy bylo zlodějství – komunismus – povýšeno na státní zřízení. Bylo však velmi zajímavé ověřit, jak se tyto skutečnosti projevují v roce 2019.

Tiskovka v cizím

…je pro anarchisty samozřejmostí. Léta okupují cizí majetek, léta zadarmo parazitují na celospolečenském vlastnictví a zabírají nemovitosti v centru Prahy, aniž by za to platili. Teď když je po rozhodnutí soudu, které odmítají respektovat, čeká exekuční vystěhování, si dokonce do toho cizího objektu, kde nemají do pohledávat, svolali tiskovku a pozvali tam novináře. Tak jsme vyrazili také, podívat se, jak se na Žižkově už zase připravuje diktatura proletariátu. Ve squatu to dost smrdělo, ale nešlo rozlišit, jestli následkem péče a hygienických zvyklostí ultralevičáků smrdí budova, nebo zda puch vychází z anarchistů samotných. Ale nebyli jsme tam očuchávat, nýbrž získávat relevantní informace. A tak jsem nechal soudruhy, aby se vybreptali z tezí, že majitel tu budovu, kterou okupují, vlastně nepotřebuje. A pak jsem položil zásadní otázku.

Proč nerespektujete rozhodnutí soudu a právo na vlastnictví?

Zeptal jsem se na to základní, co musí napadnout asi každého jedince s IQ převyšujícím inteligenci mumie soudruha Vladimíra Iljiče Lenina. Proč soudruzi z Kliniky nerespektují vlastnická práva? Soudruh okecával, až z něj nakonec vypadlo: „Omezit demokracii jenom na právo a pořádek – to je klička, která vede k autoritářským režimům! Fetišizace vlastnických práv je jeden ze základních problémů společnosti.“

A pak soudruh vysvětlil, že jsou pro demokratizaci vlastnictví. Na dotaz, zda si tedy můžu vzít jeho mobil, však odpověděl: „To není demokratizace vlastnictví, sebrat někomu mobil!“ „A barák ano?“ nedal jsem se. „My jsme barák nikomu nevzali!“ odpověděl ten mladý squater na tiskové konferenci pořádané v neoprávněně obsazeném domě, kde byl protiprávně. A pak, jak nikomu nic neberou, mi vzali slovo. Vše výše popsané není v podstatě nic nového, že levicoví extremisté jsou zlodějská verbež, nikoho nepřekvapí. V průběhu reportáže jsme však přece jen něco nového zjistili. Je to ale tak nechutné, odporné a říká to tak děsivé informace o mladých levičácích, že z toho bude velký článek v tištěném Reflexu.