Video placeholde

Dva roky bez princezny. Dcera zesnulé Carrie Fisherové natočila pro matku dojemné video

Den před Štědrým dnem roku 2016 postihl herečku Carrie Fisherovou infarkt v letadle při cestě z Londýna do Los Angeles. O čtyři dny později, 27. prosince v 8.55, představitelka princezny Leiy z Hvězdných válek v nemocnici zemřela. Den nato zemřela i její matka Debbie Reynoldsová. Billie Lourdová se tak musela v krátkém čase vypořádat se smrtí matky i babičky. Nyní po dvou letech se k smutným událostem vrátila a pro svou matku zahrála na klavír její oblíbenou píseň. Podívejte se na dojemné video v úvodu článku.

Billie Lourdová si na svůj Instagram pověsila video, ve kterém zpívá a hraje na klavír. V doprovodném textu napsala toto: „Jsou to dva roky, co má matka zemřela a já stále nevím, jak se k tomuto výročí postavit. Takže jsem se rozhodla udělat něco, co mě sice bolí, ale co jsme obě společně milovaly. Zazpívala jsem její oblíbenou píseň These Days od Jacksona Brownea a zahrála ji přitom na piáno, které mé matce věnoval její otec. Hlavním motivem písně jsou slova „keep on moving“, volně přeloženo, že život musí jít dál. A v těchto slovech já nacházím svou sílu. Stejně jako v práci na milovaných projektech s milovanými lidmi. Tak ať je tahle píseň i nadějí pro ostatní, kteří ztratili své blízké. Jak má matka říkávala – take your broken heart and turn it into art (svou bolest přetav v umění), ať už je pro vás uměním čímkoli.“

Carrie Fisherová se objeví i v posledním díle nejnovější trilogie Hvězdných válek, kdy režisér J. J. Abrams použije její doposud neviděné scény z natáčení epizody VII. Epizoda IX má premiéru 19. prosince 2019.