Devítiletý chlapec přivolal v Německu pod stromeček policii, nelíbily se mu dárky

Devítiletý chlapec přivolal v Německu pod stromeček policii, nelíbily se mu dárky Zdroj: iStock

Devítiletý chlapec přivolal v Německu pod stromeček policii, nelíbily se mu dárky

Německá policejní tísňová linka ve městě Zetel přijala v úterý na 1. svátek vánoční neobvyklý hovor. Devítiletý kluk si stěžoval, že dostal „mizerné dárky“ a požádal policii, ať případ vyšetří. Jak informovaly místní noviny Nordwest Zeitung, příslušníci skutečně přijeli a vše „prošetřili“. Na sociálních sítích se ale objevila kritika, že taková marginálie nemá být placena z daní občanů a že policie se něčemu podobnému nemá vůbec věnovat.

Zajímavé bylo také vysvětlení, s jakým výsledkem byla vlastně celá věc vyšetřena. Podle mluvčí místní policie ve městě Zetel, které se nachází ve spolkové zemi Dolní Sasko, našli příslušníci doma „velmi rozzlobeného chlapce“, který jim vysvětlil, že si k Vánocům od Ježíška (zde mu říkají Weihnachtsmann) objednal dopisem úplně jiné dárky, než dostal. A požadoval jejich výměnu.

Policisté proto „prozkoumali“ původní seznam dárků a porovnali je s dárky, které chlapec pod stromečkem našel. Pak zahájili „rodinnou mediaci“ (způsob pokojného řešení sporů). Nakonec kluka přesvědčili, že Weihnachtsmann, který dárky podle tradice rozdává, si musel poplést chlapcův seznam se seznamem jiného dítěte.

Policejní zpráva, která se dostala dokonce i do mezinárodního zpravodajství, ale podle francouzské agentury AFP neuvádí, co si vlastně devítiletý kluk z německého Zetelu k Vánocům přál.