Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Kříženec Okamura se pozastavil nad křížením lidských plemen. Vlastenci mu tleskají za odvahu říkat pravdu

Vyléčený imigrant, prima kluk, vlastenec, vicemistr Evropy v populismu, terč posměchu, někdo, koho může brát vážně jen blázen a předseda parlamentní strany Tomio Okamura nebyl delší čas vidět. Média se poslední dobou zaměřovala převážně na Andreje Babiše, ať už kvůli jeho unesenému synovi, nebo dotacím. Podobné věci Tomio Okamura nemá rád. Když se o něm dlouho nemluví.

Naštěstí Tomek vždycky ví, jak si pozornost společnosti vyžádat. Na svém facebookovém profilu sdílel fotografii a krátký text z učebnice přírodopisu pro základní školy, kde se píše, že mnohonásobné míšení mezi jednotlivými lidskými plemeny je pro lidskou společnost význačným přínosem.

Tomio Okamura tento text označil za neuvěřitelný a pobídl své fanoušky, ať se k tomu rovněž vyjádří. Nutno podotknout, že sám Okamura je míšenec Japonce a Moravačky, takže tedy považuje za neuvěřitelného tak trochu i sám sebe.

Což o to, Okamura je neuvěřitelný a jistě si je své neuvěřitelnosti sám vědom, nicméně Tomio Okamura je zvráceným způsobem zosobněním všeho, proti čemu vystupuje a burcuje. Navzdory tomu všemu je zde nezanedbatelné množství voličů, kteří mu fandí a kterým nepřijde vůbec divné, že míšenec zpochybňuje přínos míšení lidských plemen.

Vlastenci za svým Tomkem stojí a tleskají mu za odvahu.

Náš Tomek

„To je náš Tomek. Ten co na srdci, to na jazyku. Je to tak, jak říká. Míchání ras je zlo. Každá rasa by měla zůstat tam kde je. Teda černoši v Africe a bílý v Evropě. Jedině tak je to správné,“ vysvětloval pan Antonín Novák, vlastenec v tričku „Cikáni do plynu.“

Další vlastenec na dotaz novinářů, zda se ztotožňuje s prohlášením Tomia Okamury ohledně míšení plemen, pouze několikrát zuřivě zahajloval, což se dá brát jako že s Okamurou souhlasí.

Tomio Okamura to opět dokázal. Udělal ze sebe idiota a jeho fanoušci mu tleskají za to, že říká pravdu. Nutno podotknout, že Tomio Okamura se pomalu blíží efektu Andreje Babiše. Ten, ať udělá cokoliv zlého, například unese syna na Krym nebo ukope štěňátko, obrátí to ve svůj prospěch a preference mu porostou.

To efekt Tomia Okamury je podobný. Ať řekne Okamura jakoukoliv kravinu, jeho voliči mu budou tleskat za odvahu. Neboť SPD má nejen odvahu říkat pravdu, ale jako jediná strana má dokonce odvahu říkat naprosté kraviny. A to se cení. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je, že bez zapojení osobní odpovědnosti se plýtvání politiků a úředníků nezbavíme.