Video placeholde

Tomský: EU nepřežije, vydírá a cpe nám nadřazenou ideologii homosexuálů, v Anglii je to katastrofa

Bude tu Evropská unie za 10 let? Podle překladatele a politologa Alexandera Tomského spíš ne. Smete ji totiž první krize, která přijde. Tomský je britský občan a hlasoval pro brexit. Ten podle něj na britských ostrovech stále víc rozděluje přátele a celé rodiny. Unie je prý utopický projekt, který nám vnucuje liberalismus jako povinnou ideologii. Tomský tvrdí, že Brusel chce teď Velkou Británii pokořit. Premiérka Mayová přitom kapitulovala a nevyjednala vůbec nic. I tak se ale údajně obě strany nakonec nějak dohodnou. 

Tomský říká, že smlouva o brexitu je ze strany EU ultimátum. Velkou Británii vydírá tím, jak si chrání trh, protože nic jiného nemá. Tomský žádné zisky z členství v Unii nevidí, a to ani pro Česko. Třeba všechny dotace jsou podle něj jed. Klidně bychom prý mohli být jako Island nebo Austrálie a rozdíl by byl jen malý.

I tak ale podle Tomského na tvrdý brexit nedojde. Většina poslanců chce totiž zachovat obchod s EU. Angličané podle něj v referendu hlasovali pro vystoupení, protože věřili, že dohodnout se bude v zájmu EU. Šlo jim o suverenitu a vymanění se z další integrace a byrokracie. Tomský tvrdí, že Velká Británie vstoupila do Evropské unie vlastně omylem. Analýzy toho, jak by zemi mohl brexit poškodit, ho nezajímají.

Hlavní problém EU je podle Tomského všudypřítomná ideologie. Mluví o liberálním politickém korektivu. Třeba o ochraně menšin, podle něj pofidérních, a potlačování většiny. Tomský míní, že nám Unie cpe homosexualitu jako nadřazenou ideologii. Striktně odmítá adopce dětí homosexuály a nebere v tomto kontextu ohled na to, co by bylo lepší pro ono dítě. Klíčová je totiž prý lidská přirozenost. 

Tomský zdůrazňuje, že brexit je nutný taky proto, že Anglie je přelidněná. Jsou tam prý fronty u lékařů, dopravní problémy a předražené bydlení. Jde údajně doslova o katastrofu. Lidé se proto naštvali a připadá jim absurdní, že se politici vymlouvají na EU. Podle Tomského je ale zajímavé, že to celé vadí jen polovině obyvatelstva. 

Proč tu podle Alexandera Tomského EU za 10 let zřejmě nebude? Čím podle něj dělá Brusel z homosexuálů nadřazenou ideologii? V čem je problém evropských veřejnoprávních médií? A jak vlastně dopadne brexit na běžné lidi?