Série Makeblock je takový merkur pro 21. století. Kovové části, programování ve Scratchi i C++ a roboti všeho druhu. Třeba autíčko mBot

Série Makeblock je takový merkur pro 21. století. Kovové části, programování ve Scratchi i C++ a roboti všeho druhu. Třeba autíčko mBot Zdroj: Makeblock

Tipy na Vánoce: 16 programovatelných stavebnic a hraček, které děti nadchnou pro matematiku a techniku

Blíží se Vánoce a to je doba, kdy děti opravdu nemyslí na školu a na matematiku už vůbec ne. Naopak je zajímají jen hry, nejlépe napočítači. Situace ale není beznadějná, i hraním lze rozvíjet matematické a technické myšlení. Následujících 16 hraček a stavebnic vám to dokáže.

1. Makeblock mBot

Makeblock je takový merkur pro 21. století. To znamená, že jeho stavebnice používají masivní kovové části a ne plastové a všechno to opět řídí čip. Jakmile složíte robotické autíčko dohromady, můžete mu třeba na mobilu napsat ovládací program. 

Výrobce nabízí celý zástup stavebnic, přičemž pro nejmenší děti je určené třeba robotické autíčko mBot, které opět snadno naprogramujete třeba v mobilní aplikaci pomocí skládání funkčních bloků.

Pokročilejší stavebnice pro teenagery pak můžete programovat nejen pomocí bloků, ale i v klasickém prostředí Arduino a C++, jejich srdcem je totiž jen lehce upravená prototypovací deska Arduino Uno. Taková stavebnice pak už zaujme jak studenta, tak člověka v pozdní pubertě okolo třicítky.

Dalších 15 skvělých tipů na chytrý vánoční dárek najdete ZDE >>>