Škoda Scala

Škoda Scala Zdroj: Ondřej Kroutil

Nová Škoda Scala je oficiálně venku. Podívejte se na první snímky!

V Tel Avivu právě strhli plachtu z nové Škody Scala. Kolegové z webu Auto.cz už pro vás na místě sbírají dojmy z velké show, pojďme se ale nejdřív v klidu a podrobně podívat na hlavní hvězdu!

Bez Scaly, která se právě odhaluje, by byl letošní rok pro Škodu co do premiér poměrně chudý. Krom faceliftu Fabie a derivátů SUV se totiž v Boleslavi spíš všechno chystalo na velmi hektický příští rok. Scala je první na vlně, kterou doprovodí crossover segmentu B, nová Octavia a faceliftovaný Superb.

Scalu jsem měl možnost prohlédnout si opravdu do detailu ještě před její premiérou. Na rozdíl od zkušenosti s miliónovým konceptem Vision RS již beru za kliky sám bez předchozího procesu s přísným správcem a s vozem se mohu sice staticky, ale podrobně seznámit. Tohle předprodukční auto má za sebou i natáčení propagačních spotů, takže se s ním určitě ještě na obrazovkách setkáte.

První Škodovka na nové „malé" podlaze

Scala bude k dispozici jen jako hatchback, s novým jménem má navíc symbolizovat nový začátek. Chce být hodnotnější, na pohled dražší a lépe provedená než zmíněný předchůdce. Golfem od Škodovky doslova nebude, použije notně zvětšenou plošinu MQB A0, na které staví například Volkswagen Polo.

Právě tento základ dostala jako první Škodovka a zmíněné skutečnosti jsou znát především na tom, že půjde striktně o předokolku se zadní vlečenou nápravou, byť uloženou na hydraulických silentblocích jako u Octavie.

Další fotografie a podrobnosti najdete na webu Autorevue.cz >>>