Video placeholde

Ministerstvo obrany nechalo vyzbrojit první dámu Ivanu Zemanovou. Napětí ve světě roste

To, že svět není bezpečné místo, tak nějak tušíme všichni. Poslední dobou by se napětí dalo krájet. Máme tu různé anexe Krymu, přeměřování pinďourů jaderných mocností, teroristické útoky a podobně.

Každá země se v těchto dobách musí spolehnout buď sama na sebe, nebo na své spojence. Vzhledem k tomu, že spoléhat se na své spojence může být z dlouhodobého hlediska krátkozraké, je nutné začít zbrojit.

Česká republika nemá kdovíjakou armádu. Naše vojenská technika je z větší části zastaralá, mnohdy nefunkční a často jen namalovaná na papundeklu. I proto je třeba hledat alternativní způsoby obrany.

Po vyzbrojení českých biatlonistů přišla na řadu i první dáma. Na vyzbrojení první dámy Ivany Zemanové se podílela zbrojařská firma Armyfrog z Norska, která se specializuje na vojenské kyborgy a bezpilotní osoby.

„První dáma byla vybavena dalekonosnou ostřelovací puškou s nočním hledím, několika granáty, neprůstřelnou vestou, sadou světlic a malou houfnicí. Připravujeme rovněž dovybavení první dámy o nášlapné miny a samozřejmě teplem naváděné rakety země,“ vysvětloval ministr obrany Metnar.

Vyzbrojená první dáma Ivana Zemanová byla na zkoušku nasazena nedávno v Izraeli, kde se zúčastnila společného cvičení s izraelskou armádou.

„První dáma nebyla nasazena v plné výbavě. Jednalo se jen o vojenské cvičení, kdy první dáma jela takzvaně jen na půl plynu. I tak při cvičení dokázala zlikvidovat deset palestinských cílů a zabít na sto palestinských separatistů,“ pochvaloval si generál Vojíř, který má divizi první dáma na starosti a pod jehož velení spadá.

Vypadá to, že ozbrojení první dámy bylo trefou do černého, neboť poměr ceny a kvality je naprosto bezkonkurenční.

Pokud se tento trend osvědčí, počítá se do budoucna i s ozbrojením Jiřího Ovčáčka, který dostane nové robotické tělo se schopností létat a vystřelovat naváděné střely.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou je však například současné napětí  na Ukrajině.